Vælg din uddannelse
EUD og EUX Business
MENU
”EUX er det rigtige for mig, fordi jeg kan arbejde direkte med mine interesser og løse opgaver på et højt niveau.”

”EUX er det rigtige for mig, fordi jeg kan arbejde direkte med mine interesser og løse opgaver på et højt niveau.”

Jeg vil stå stærkt med mit håndværk, når jeg er færdig.


Lars Mousten
er 17 år, og hans hænder er skruet rigtigt på, når det gælder nogle af de største landbrugsmaskiner. Siden han var lille, har han været med sin far rundt, når han fra landbrugsmaskinstationen skulle klargøre maskiner til landbrugsproduktionen. I dag er Lars ved at tage EUX Entreprenør- og Landbrugsmaskinuddannelsen, så han selv kan komme til at arbejde som landbrugsmaskinmekaniker og måske senere som maskinmester.

”Jeg er født og opvokset omkring naturen og med landbrug, og det vil jeg gerne blive ved med.” På EUXen skal der leveres både i værkstederne og i gymnasiefagene, men for Lars er det den helt rette vej at tage: ”Jeg vil kunne løse opgaver på et højt niveau, og jeg kan stå stærkt med mit håndværk, når jeg er færdig.”

”Jeg ved at branchen, jeg har valgt, er hårdt arbejde for kroppen, og derfor er EUXen også en slags forsikring for mig. – Jeg kan vælge at læse videre til noget, der minder om faget, hvis det skulle blive nødvendigt. Men lige nu er målet at arbejde med de store landbrugsmaskiner.” For Lars handler fremtiden om skabe sig en hverdag, hvor han kan løse opgaver for kunderne og hele tiden tilpasse sit håndværk til maskinernes udvikling.

I sin fritid er Lars FDFer, og her har han sit frirum til at leve primitivt og simpelt. For ham giver udelivet ham et godt afbræk fra alt teknologi, og når skolearbejdet er krævende. ”Jeg skal have luft til hovedet og helst bruge min viden gennem mine hænder.” Lars drømmer om et simpelt liv på et nedlagt landbrug tæt på naturen.

Der findes i alt 46 EUX uddannelser. Med en EUX bliver du faglært og student samtidig. På EUC Nordvest udbyder vi 19 uddannelser som EUX.

Jane Hagelskjær
Jane Hagelskjær
Vejleder, Mentor
Stifinderen
Mobil: 30 10 65 51

Elsebeth Overgaard
Elsebeth Overgaard
Vejleder, Mentor
Stifinderen
Mobil: 30 10 65 96

Om os

EUD OG EUX Business udbyder merkantile erhvervsuddannelser inden for butik, handel, kontor og finans.
Vi er en skole med nærvær, projektorienteret undervisning, fællesskab og fokuserer på det praksisnære.

Kontakt

EUD og EUX Business
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19