Vælg din afdeling
EUD og EUX Business
MENU
Studietur med fagligt indhold

Studietur med fagligt indhold

Elever fra EUD og EUX Business brød ud af komfortzonen

Seks elever fra uddannelsen EUD og EUX Business trodsede generthed og sproglige barrierer, da de i tre uger var i praktik i forskellige virksomheder i den engelske by Brighton.

Lysten til at blive bedre til engelsk, komme ud at stå på egne ben og mærke virkeligheden er nogle af hovedårsagerne til, at de seks elever valgte at søge om at komme i praktik i England.

Astrid Christensen og Simon Lindgaard, der begge er i gang med det sidste skoleår inden elevtiden begynder, fortæller her om, hvad tre uger uden mor og far gør ved én.

Helt og aldeles på egen hånd

Simon og Astrid bor stadig hjemme og har derfor endnu ikke så meget erfaring med at skulle klare hverdagen selv.

”Jeg havde rigtig meget lyst til at prøve at stå på egne ben, komme ud af min komfortzone som jeg går i til daglig. Så for mig handlede det mest om at få en personlig oplevelse”, fortæller Simon.

For Astrid, der tidligere har været på efterskole, handlede det især om det sproglige.

”Tidligere turde jeg ikke engang bestille mad på engelsk, men derovre var jeg tvunget til at tale og det har hjulpet rigtig meget”. Så meget at Astrid nu ikke er helt så nervøs for evt. at skulle op i engelsk til eksamen.

Hip genbrug og lækker kaffebar

Både Astrid og Simon kom i praktik i virksomheder, som var relevante for deres fremtidsplaner. Astrid skulle hjælpe til i en af organisationen Oxfams hippe genbrugsbutikker (de arbejder for at bekæmpe verdens fattigdom), mens Simon gav den som barista i kaffekæden Café Coho.

Astrid skal efter sommerferien starte som elev i Matas, Thisted, mens Simon vil være at finde i Føtex diverseafdeling fra 1. Juli, ligeledes i Thisted.

Udlandsophold sender et vigtigt signal til kommende arbejdsgivere

Alle seks elever har fået en udtalelse og et Europass Mobilitetsbevis efter praktikken.

Afdelingsleder for EUD og EUX Business Anne Mose er overbevist om, at kommende arbejdsgivere lægger mærke til, at eleverne har været i udlandet. ”Opholdet viser, at eleverne har mod til at tage en udfordring, at de er engagerede og har lyst til at udvide deres horisont, og det tror jeg på, at virksomhederne ser positivt på,” forklarer hun.

Astrid, Simon og de fire andre elever afslutter deres grundforløb og studieforberedende år på EUX Business i løbet af juni måned og skal herefter i gang med to år som elev i en virksomhed eller starte på en videregående uddannelse.

 

Af Mette Horsmark Kristensen den 23-05-2017

Om os

EUD OG EUX Business udbyder merkantile erhvervsuddannelser inden for butik, handel, kontor og finans.
Vi er en skole med nærvær, projektorienteret undervisning, fællesskab og fokuserer på det praksisnære.

Kontakt

EUD og EUX Business
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19