Vælg din afdeling
EUD og EUX Business
MENU
 Læring gennem gode oplevelser

Læring gennem gode oplevelser

Det er ikke kun de gymnasiale uddannelser, der kan prale af spændende studierejser og længerevarende studieophold. På EUC Nordvests merkantile erhvervsuddannelser er rejselysten ligeledes stor, og i løbet af de kommende uger sender skolen således mere end 80 rejselystne elever på oplevelse i både ind- og udland.


I uge 12 sender EUC Nordvest 75 elever til henholdsvis København og Prag, mens seks friske elever, tager på tre ugers studieophold i Brighton til april. Fælles for alle tre ture er, at de skal bibringe eleverne både læring og dannelse, og der ligger således et veltilrettelagt program klar for alle tre destinationer. 

Spændende virksomhedsbesøg med fagligt indhold

For 35 af skolens GF2- og EUX-elever fra Thisted venter der en anderledes Københavner-tur, hvor de traditionelle turistseværdigheder er skiftet ud, så eleverne i stedet kommer til at opleve et lidt ”anderledes” København. Således skal eleverne blandt andet besøge Mikkeller Bryggeri, Kræftens Bekæmpelse, Scandic Sydhavnen og Kronborg Slot – med en lille afstikker til Sverige, når nu man alligevel er på de kanter. Herudover byder programmet på en tur bag kameraet på TV2’s ’Natholdet’ samt DR2’s ’Debatten’.

"Hos Kræftens Bekæmpelse skal vi blandt andet høre om, hvordan man planlægger og markedsfører store, landsdækkende kampagner, på Scandic er det bæredygtig virksomhedsdrift, miljøregnskab, miljøindex og massebalancer, der er i fokus, mens vi under vores besøg hos Mikkeller Bryggeri har fokus på iværksætteri og nye måder at gøre tingene på", fortæller faglærer Pernille Christensen.

De 40 EUX-elever fra henholdsvis Thisted og Nykøbing, der skal besøge Prag, vil få et unikt indblik i toppen af det tjekkiske erhvervsliv. Her byder programmet blandt andet på et besøg på nogle af Skodas fabrikker samt det store tjekkiske bryggeri ’Staropramen’. Her vil eleverne få et godt indblik i, hvordan store multinationale virksomheder griber produktionen an i et tidligere kommunistisk land. Der bliver også tid til lidt kultur og historie, idet programmet også byder på et besøg på byens nationalmuseum samt i den tidligere koncentrationslejr ’Theresienstadt’. 

På egne ben i et andet land

På EUC Nordvest er man varm fortaler for, at skolens elever kommer ud og oplever verden – også gerne mens eleverne er under uddannelse. Her er det nemlig muligt at få en noget anderledes rejseoplevelse, end hvad den traditionelle charterrejse typisk byder på. Det gælder i særdeleshed for de seks elever, der har fået mulighed for at komme på studieophold i Brighton.

"Under deres studieophold skal eleverne i praktik i virksomheder, skoler og børnehaver med videre, ligesom de skal gå på sprogskole. Samtidig skal de under de tre ugers ophold bo i egen lejlighed og selv klare dagligdagen og alle praktiske gøremål. De bliver en del af lokalsamfundet, og det bliver således tre ugers intens ”engelskundervisning”. Erfaringen viser, at de ikke alene får forbedret deres engelske sprogkundskaber markant – det giver også rigtig meget på modenhedskontoen, når man på den måde skal lære at stå på egne ben og begå sig i et andet land. Ikke alle eleverne har lige nemt ved engelsk, men de tør alligevel tage udfordringen op og prøve det af, og det er jo bare fantastisk", lyder det fra Anne Mose, der er afdelingsleder på EUD og EUX Business.

Der venter med andre ord de rejselystne elever en både stor og lærerig oplevelse.
 

For yderligere information, kontakt venligst afdelingsleder Anne Mose på telefon 21 30 37 77.

 

 

 

Af Peder Schjødt-Pedersen den 14-03-2017

Om os

EUD OG EUX Business udbyder merkantile erhvervsuddannelser inden for butik, handel, kontor og finans.
Vi er en skole med nærvær, projektorienteret undervisning, fællesskab og fokuserer på det praksisnære.

Kontakt

EUD og EUX Business
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19