Vælg din uddannelse
Tekniske Erhvervsuddannelser
MENU
Hovedforløbet - smed

Hovedforløbet - smed

På hovedforløbet lærer du teorien på skolen og det praktiske i din praktikvirksomhed.

På EUC Nordvest kan du tage hele uddannelsen til:

  • Smed
  • Smed (bearbejdning). Dette er en afstigningsmulighed, dvs. du kan afkorte din uddannelse og blive færdig efter ca. 1 1/2 år

På hovedforløbet kan du vælge at specialisere dig inden for et af disse områder:

  • Klejnsmed / Klejnsmed med speciale i robotsvejsning
  • Smed, rustfast
  • Smed, maritim

Om hovedforløbet på uddannelsen til smed

På hovedforløbet får du også kendskab til produktionsstyring, kundebetjening samt regler vedr. energi- og miljø, sikkerhed og arbejdsmiljø. Du får kendskab til etablering og drift af egen virksomhed, samt læring om bl.a. salg, produktion, økonomi i en virksomhed.

Klejnsmed
På uddannelsen til kleinsmed lærer du om fremstilling af emner i stål og stållegeringer i kombination med andre metaller. Du lærer at udvælge og udføre sammenføjningsmetoder – automatiseret svejsning ved reparations- og fremstilling af emner og udføre komplekse fremstillingsopgaver vha. manuelle og maskinelle bearbejdningsmetoder, bla. programmering og anvendelse af CNC-styrede maskiner.
En klejnsmed kan f.eks. lave brandtrapper, porte, havelåger, havetromle, trailer, vejhøvl, frontskovl, arbejdsbord, gelænder. 

Klejnsmed; med speciale i robotsvejsning
På uddannelsen til kleinsmed med speciale i robotsvejsning lærer du om fremstilling af emner i stål og stållegeringer i kombination med andre metaller. Du lærer at udvælge og udføre sammenføjningsmetoder – automatiseret svejsning ved reparations- og fremstilling af emner og udføre komplekse fremstillingsopgaver vha. manuelle og maskinelle bearbejdningsmetoder, bla. programmering og anvendelse af CNC-styrede maskiner.  Du lærer om betjening og programmering af svejserobot, fiksturer og optimering. Endvidere lærer du om kvalitet og offline programmering af svejserobot. I svendeprøve-projektet indgår robotsvejsning som en central del af opgaven.

Smed-rustfast
På uddannelsen til smed-rustfast lærer du at fremstille emner i rustfaste ståltyper og rustfaste ståltyper i kombination med andre metaller ved hjælp af manuelle og maskinelle bearbejdningsmetoder, bla. Programmering og anvendelse af CNC-styrede bearbejdningsmaskiner. Du lærer at fremstille og montere afgreninger og bøjninger i rør i rustfast stål og aluminium. Endvidere lærer du at udvælge og udføre overflade- og efterbehandling af stålemner.

Smed-maritim
På uddannelsen til smed-maritim lærer du om forskellige skibstyper og stålkonstruktioner og om udarbejdelse af arbejdstegninger samt tredimensionelle modeller af skibselementer, og ud af disse tegninger vil du være i stand til at fremstille skabeloner til reparationsforløb. Du lærer endvidere om projektstyring og fremstilling af komplekse arbejds- og skibstegninger primært vha. CAD-værktøjer. Du lærer at udvælge egnet materialetype til reparation og fremstilling, således at du kan udføre udføre komplette fremstillings- og reparationsforløb på skibe.

Hovedforløbet veksler mellem skoleophold og praktikperioder. På skolen skal du lære, at arbejde med teorien og overføre din teoretiske viden til praksis, mens du i praktikperioderne arbejder praktisk og lærer om, hvordan det er at være på en arbejdsplads.

Om os

De tekniske erhvervsuddannelser udbyder uddannelser, kurser og efteruddannelse inden for en lang række fagområder.
Vi har fokus på at skabe praksisnær undervisning, så du bliver udfordret både med hænder og hoved.

Kontakt

Tekniske Erhvervsuddannelser
Kronborgvej 119 og Bjørnevej 9
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19