Vælg din uddannelse
Tekniske Erhvervsuddannelser
MENU
Nordic Food College indviet

Nordic Food College indviet

Onsdag d. 4. september kunne EUC Nordvest fejre den officielle indvielse af Nordic Food College i Nykøbing Mors - en ny og visionær helhedsskole for landbrugs- og fødevareuddannelserne.

Det var en glad og stolt direktør, der kunne byde gæsterne velkommen til indvielsen af den nye skole, der allerede medio august tog imod første elevhold. Den nybyggede, moderne og CO2-neutrale bygning, symboliserer det første store skridt på en spændende og ambitiøs rejse – en rejse, der har givet genlyd i fødevarebranchen, hvor en lang række fagfolk hylder initiativet og EUC Nordvests fremsynethed.

- Ambitionen var og er, at Nordic Food College skal være et internationalt samlingssted for nordisk mad. […] Projektet er meget mere end bare en flot bygning, men bygningen er vores første store skridt på rejsen imod realiseringen af vores ambition. Uden landbrug ingen råvarer, og uden råvarer ikke nogen fødevarer. Det hænger sammen, og det er den centrale grundtanke bag Nordic Food College: Vi vil sammentænke landbrug og mad. Alle vores elever skal have en fornemmelse for den lige linje mellem afgrøder, jordforhold og plantevækst, over forarbejdning og tilberedning, og til den indbydende tallerken, der serveres med hele historien om sin vej. Det vil samle mennesker, det vil samle fag og retninger. Maden skal fylde, og begejstringen skal trække elever gennem læringen og give dem et håndværk for livet. Uddannelserne skal bevare sit særpræg, men de skal kobles, så forståelsen præger såvel landmanden som ernæringsassistenten ud fra en helhedstænkning, lød det bl.a. fra direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen fra Morsø Kommune udtrykte i sin indvielsestale både taknemmelighed og stolthed over, at EUC Nordvests ambitiøse planer nu udfolder sig.

- Med den nye helhedstanke, hvor smagen er i fokus fra jord til bord, der er jeg overbevist om, at skolen kommer til at sætte helt nye standarder inden for mad, landbrug og kvalitet. Kvalitet kommer ikke af sig selv. Det kræver forståelse for jorden, det kræver den nyeste viden om smag, og det kræver et motiverende læringsmiljø […]. Kvalitet kan mærkes, kvalitet kan smages - det kan ses. Kort sagt: Kvalitet er noget, man er stolt af at levere.. og ikke mindst servere. Og med de nye rammer, så er jeg sikker på, at der er sået et frø af kvalitet, som vi kommer til at høste af i mange år fremover, lød det fra borgmesteren.

Ud over direktørens og borgmesterens tale, bød indvielsen også på en tale af arkitekten bag den nye skole, Marcus Meissner, der fortalte om processen, fra hans firma modtog et ambitiøst og nytænkende visionsoplæg og frem til det færdige resultat. Herefter var der rundvisning, inden de fremmødte gæster afslutningsvis blev præsenteret for et inspirerende indlæg omkring bæredygtighed i et internationalt perspektiv v. Mads Thimmer fra Innovation Lab.

 

Af Sonja Gravesen den 05-09-2019

Om os

De tekniske erhvervsuddannelser udbyder uddannelser, kurser og efteruddannelse inden for en lang række fagområder.
Vi har fokus på at skabe praksisnær undervisning, så du bliver udfordret både med hænder og hoved.

Kontakt

Tekniske Erhvervsuddannelser
Kronborgvej 119 og Bjørnevej 9
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19