Vælg din uddannelse
Tekniske Erhvervsuddannelser
MENU
Bryan er i lære som mekaniker

Bryan er i lære som mekaniker

Bryan valgte at starte på uddannelsen til mekaniker, fordi han altid har kunnet lide at rode med biler.

Hvorfor valgte du at gå i lære som mekaniker?

Jeg er 31 år og startede med at tage en hhx og herefter har jeg arbejdet en del i udlandet med lidt forskellige ting. Da jeg så blev arbejdsløs, besluttede jeg mig for at starte på grundforløbet til mekaniker. Jeg har altid godt kunnet lide at rode med biler, så det har jeg egentlig hele tiden gjort lidt ved siden af det andet.

Da jeg var halvt igennem grundforløbet, fik jeg hjælp til at få en praktikplads hos Højland Biler, og det er jeg rigtig glad for.

Hvad er det bedste ved at være i lære som mekaniker?

Det bedste ved at være i lære som mekaniker er, at der hele sker noget - det er ikke stillesiddende, ligesom at gå på skole. Det jeg laver, kan jeg se resultatet af. Jeg synes f.eks., det er godt at vide, at jeg er med til at sikre, at de biler folk kører i, er i orden. Og så er det fedt, at der altid er noget at lave her, så det er aldrig kedeligt.

Hvilke arbejdsopgaver har du?

Jeg får lov til stort set alt som f.eks. at taksere skader på en bil. Jeg har fået lov til at komme på et kursus i et program, som man bruger i forbindelse med at arbejde med skader, og det ved jeg, at ikke alle lærlinge, får lov til. Det er dejligt at virksomheden vil investere i min fremtid, så det er en rigtig god praktikplads.

Udover at taksere så er jeg også med til at lave service på biler, anvende tests og lave alm. reparationer som at skifte bremser, tandremsskift, hjulskift m.m.

Hvad skal du, når du har fået dit svendebrev?

Jeg håber på, at jeg evt. kan få lov at blive hos Højland Biler. Jeg skal under alle omstændigheder blive i faget. 

Det kunne også være fedt at blive mekaniker på højt niveau (top professionel). Jeg har f.eks. hørt, at der kun er 1 dansker, der arbejder som mekaniker hos Red Bull. Det  kunne være spændende at arbejde sådan et sted.

Men det kan også være, at jeg vil være selvstændig mekaniker.

Om os

De tekniske erhvervsuddannelser udbyder uddannelser, kurser og efteruddannelse inden for en lang række fagområder.
Vi har fokus på at skabe praksisnær undervisning, så du bliver udfordret både med hænder og hoved.

Kontakt

Tekniske Erhvervsuddannelser
Kronborgvej 119 og Bjørnevej 9
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19