Vælg din uddannelse
Tekniske Erhvervsuddannelser
MENU
Tømrer og bygningskonstruktør

Tømrer og bygningskonstruktør

Først tog Kristian tømreruddannelsen - men han ville mere. Det blev til en uddannelse som bygningskonstruktør og projektleder.

Tømreruddannelsen var spændende for mig

I sin tid var tømrer faget utrolig interessant for mig. Jeg havde ikke de store fremtidsplaner angående karriere men satsede mere på min sport (tidligere elite svømmer). Tømrerfaget var noget af det jeg virkelig brændte for, især i forhold til at kunne bruge mine hænder til at skabe godt håndværk.

Fanget af at tegne konstruktioner og ville læse videre

Gennem min læretid blev jeg fanget af at tegne konstruktioner og havde samtidig lyst til at læse videre og blive noget andet end tømrer. Læretiden havde været spændende, men jeg søgte noget mere og noget anderledes. 

På et tidspunkt blev vi, på skolen, introduceret for uddannelsen bygningskonstruktør. Jeg læste om det på nettet og følte ret hurtigt, at det var det rigtige for mig. Jeg søgte ind og fik en plads i Aarhus, dog skulle jeg allerede starte 3 uger før jeg fik mit svendebrev. Det blev en travl periode, hvor jeg skulle flytte, tage svendeprøve og indhente det tabte af uddannelsen.

Færdigheder fra tømreruddannelsen var en fordel på uddannelsen til bygningskonstruktør

Selvfølgelig var uddannelsen til tider svær og krævende, men jeg hang i og med gode medstuderende og venner kom det hele til at fungere. På uddannelsen lærte vi hurtigt at bruge hinanden både til hjælp og sparring. 

Gennem de første 2-3 semestre oplevede mange af håndværkerne, at vi havde meget styr på konstruktioner og var på nogle punkter foran de akademisk uddannede.Jo længere vi kom i uddannelsen jo mere teoretisk blev det, dog uden at være for kompliceret eller svært. Hvis jeg skulle tage valget igen, ville jeg på ingen måder tvivle.

Det sværeste ved at læse videre var lektierne

Hvis man vil læse videre, skal man være klar på de udfordringer, der kan være og så skal man indstille sig på at kæmpe lidt for det. En ting jeg havde svært ved, var lektierne. Fra tømreruddannelsen var jeg vant til, at når man havde fri, så havde man fri. Som studerende havde man flere opgaver, man skulle lave for at kunne nå sine deadlines. 

Dårlige chancer for job gav mulighed for uddannelse i Australien

Da jeg manglede et år af bygningskonstruktøruddannelsen, blev min kæreste (som også læste bygningskonstruktør) og jeg enige om at gøre noget andet, når vi blev færdige. 

Jobmulighederne som konstruktør så sorte ud, så da muligheden for at søge til udlandet og evt. tage en uddannelse åbnede sig, satte vi os derfor for at tage springet. Igennem edu.dk fandt vi en mulighed for at tage en Master i projektledelse i Australien. Projektlederuddannelsen lå tæt op af vores bygningskonstruktør og var derfor en oplagt mulighed.

Det var en fantastisk og lærerig oplevelse som vi aldrig vil glemme. Der var mange svære facetter i uddannelsen. Forinden havde jeg fx ikke haft nogen højere engelsk eksamen. Jeg følte mig derfor hårdt prøvet, da vi som det første skulle skrive flere siders opgaver. Efterhånden gik det dog meget smertefrit.

Videreuddannelse gav flere muligheder for job og selvtillid

Det har betydet rigtig meget for mig at læse videre. Det har både udvidet de jobmuligheder, der  har været tilgængelige og udviklet mig personligt. Det har helt sikkert modnet mig og derudover gjort mig bedre til at tage beslutninger i pressede situationer. Endvidere har det gjort mig mere selvsikker i arbejdssituationer.

Min sammensætning af uddannelse gav mig et job

3 måneder efter jeg kom hjem fra Australien kom jeg til jobsamtale ved et firma, der hedder Ambiente. De synes, at min profil var interessant i forhold til deres firma, så kort efter samtalen blev jeg ansat. Ambiente er en kreativ virksomhed, der designer og udfører messe stande samt butiksindretning.

Projektleder med solid viden

Hos Ambiente er jeg ansat som projektleder, hvor jeg bliver tildelt en underskrevet kontrakt samt det færdige design. Derfra bestiller jeg materialer, laver produktions tegninger, planlægger tid, arrangerer mandskab osv, indtil opgaven tilsidst er udført. 

Det er et virkeligt spændende job, hvor alle opgaver er forskellige. Intet er for stort eller for småt, det kan være en 1000 kvm messestand den ene uge og en 20 kvm is butik den anden.

Jeg bruger min viden fra alle uddannelser hver dag

Jeg vil mene at jeg igennem hvert projekt benytter mig af forskellige facetter fra alle 3 uddannelser jeg har gennemført. Selvfølgelig bruger jeg en del af de teoretiske elementer fra min uddannelse til bygningskonstruktør og min master i projektledelse. 

Men man skal bestemt ikke undervurdere det praktiske, jeg har med fra min tømreruddannelse. Det har givet mig en grundlæggende forståelse for konstruktionsmæssige udfordringer.

Fremtiden er hos Ambiente

Lige nu føler jeg mig rigtig godt tilpas hos Ambiente, et sted jeg meget gerne vil blive. På nuværende tidspunkt søger vi ikke til udlandet. Vi er begge mættede efter turen til Australien og har ikke nogen udlængsler.

Kristians uddannelsesforløb

  • Tømrer: 2009
  • Konstruktør: 2013
  • Projektleder: 2014

Læs mere om tømreruddannelsen

Om os

De tekniske erhvervsuddannelser udbyder uddannelser, kurser og efteruddannelse inden for en lang række fagområder.
Vi har fokus på at skabe praksisnær undervisning, så du bliver udfordret både med hænder og hoved.

Kontakt

Tekniske Erhvervsuddannelser
Kronborgvej 119 og Bjørnevej 9
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19