Vælg din uddannelse
Fiskeriskolen
MENU
Uddannelsens opbygning

Uddannelsens opbygning

Bliv erhvervsfisker på 2 år.

Uddannelsen

Uddannelsen til Erhvervsfisker tager 2 år og veksler mellem skole- og praktikophold. Uddannelsens opbygning er meget praktisk orienteret og består af 3 skoleperioder på Fiskeriskolen og 2 praktikforløb på fiskeskibe:

 

Første skoleophold er et Introduktionsforløb af 3 ugers varighed. Her bliver du introduceret til fiskerierhvervet og deltager i en fangstrejse med et fiskeskib. På introforløbet screenes du også for ordblindhed eller anden boglige udfordringer. Formålet med introduktionsperioden er b.la. at afklare om fiskeriet er noget for dig. Efter en introhyre aftales dit første praktikophold. Første praktikperiode er på et fiskeskib. Skolens konsulenter arbejder sammen med dig, om at finde en hyre hvor der typisk aftales en ansættelse på 1 år.

 

Andet skoleophold er af 11 ugers varighed. Undervisningen omhandler fiskerilærer, bødning, navigation, motorpasning, brand og kabys. Efter andet skoleophold vender du tilbage til samme fartøj. I praktikperioden skiftes der praktiksted, når den første kontrakt er udløbet. Ny hyrer forventes du at tage initiativ til at skaffe, da dette kan blive en hyre, du måske kan fortsætte i efter endt uddannelse.

 

Tredje skoleophold er af 10 ugers varighed. Undervisningen omhandler medicinkiste B, reparationssvejsning, hydraulik, arbejdssikkerhed, bødning, administration/økonomi, STCW-sikkerhedskursus og radiokursus LRC. Efter tredje skoleophold vender du tilbage til din hyrer, her færdiggør du din uddannelse. Efter endt uddannelse modtages det Blå

 

Læs mere om, hvordan du bliver optaget på uddannelsen til Erhvervsfisker.

Download blanket til uddannelsesaftalen

Om os

Fiskeriskolen er Danmarks eneste fiskeriskole og vi udbyder uddannelser, kurser og efteruddannelse inden for blå erhverv.

Kontakt

Fiskeriskolen
Ærøvej 9
7680 Thyborøn
Telefon 96 91 92 30