Vælg din afdeling
Fiskeriskolen
MENU
Fiskeriteknolog

Fiskeriteknolog

En uddannelse for dig, der synes, det er spændende at arbejde med udvikling og kvalitet af fødevarer m.m. og samtidig har mod på et ansvarsfyldt job.


Forbrugerne stiller større krav til kvalitet og vil have nye produkter - også inden for fiskerierhvervet. 

Som fiskeriteknolog er du med til at udvikle nye produkter, arbejde med fremstillingsprocesser, sikre kvaliteten og sørge for at produkterne, fremstillingen m.m. sker i harmoni med miljøet.

Lyder det som et job for dig? I så fald så er uddannelsen til fiskeriteknolog et godt valg.

Uddannelsens opbygning

Du uddanner dig til det, der hedder procesteknolog med specialet fiskeriteknolog. Uddannelsen varer 2 år og består af 4 semestre.

Et semester i Thyborøn

2. semester tilbringer du på Fiskeriskolen i Thyborøn. Undervisningen på Fiskeriskolen betyder, at du som elev får glæde af Fiskeriskolens nære samarbejde og afstand til  auktioner, virksomheder og fiskerirelateret erhverv.

Du kommer også til at nyde godt af, Fiskeriskolens lærere, som er specialiseret i alt inden for fiskeri som fx fangstmetoder og kvalitetsvurdering, 

Jobmuligheder

Som fiskeriteknolog kan du finde arbejde mange forskellige steder i fiskerierhvervet. Du kan fx arbejde med:

  • Produktionsstyring
  • Forarbejdning
  • Kvalitetsstyring
  • Forskning og udvikling 

Du kan også finde arbejde som sælger eller leder.

Fiskeriteknologer finder typisk arbejde i private virksomheder, der forarbejder fisk, hos det offentlige inden for hav- og fiskeriundersøgelser eller som underviser.

Optagelse

Du søger om optagelse på optagelse.dk.

Her udbydes uddannelsen

Uddannelsen til fiskeriteknolog udbydes i et samarbejde mellem Erhvervsakademi MidtVest og Fiskeriskolen i Thyborøn. 1,3 og 4. semester foregår i Holstebro mens 2. semester er på Fiskeriskolen i Thyborøn.

Mere info

Vil du vide mere om uddannelsen til fiskeriteknolog finder du oplysninger på Erhvervsakademi MidtVests hjemmeside. Mere info om uddannelsen til fiskeriteknolog

Du kan også downloade brochuren her

Varighed

2 år


Adgangskrav

En studentereksamen eller en relevant fødevareuddannelse. Er du uddannet fisker eller fiskehandler, optages du på baggrund af en personlig kompetencevurdering.


Sted

Erhvervsakademi MidtVest 

(1, 3 og 4. semester) og

Fiskeriskolen, Thyborøn 

(2. semester).


Ansøgningsfrist

1. juni


Økonomi

Uddannelsen er SU-berettiget

Har du spørgsmål?

Ring på 96 91 92 30 eller


Om os

Fiskeriskolen er Danmarks eneste fiskeriskole og vi udbyder uddannelser, kurser og efteruddannelse inden for blå erhverv.

Kontakt

Fiskeriskolen
Ærøvej 9
7680 Thyborøn
Telefon 96 91 92 30