Vælg din uddannelse
Morsø Landbrugsskole
MENU
Fiskehandleruddannelsen er flyttet til Nordic Food College

Fiskehandleruddannelsen er flyttet til Nordic Food College

EUC Nordvest har flyttet fiskehandleruddannelsen fra Fiskeriskolen i Thyborøn til den nyetablerede helhedsskole, Nordic Food College, på Mors.

Der er fine læringsforhold for de kommende fiskehandlere, der har Nordic Food Colleges nyindrettede skærestue med 10 graders klimazone til rådighed, friske råvarer lige uden for døren, og brancherelevante virksomheder i nærområdet.

- Det giver god mening på så mange plan at flytte uddannelsen til Nordic Food College. Her bliver fiskehandlereleverne en del af treenigheden ”fjord-jord-bord” og kommer til at befinde sig i hjertet af skaldyrshovedstaden. De får direkte adgang til mange fagrelevante ting, idet vi har kort afstand til blandt andet fjordfiskeri, skaldyrs- og muslingeindustrien og Dansk Skaldyrscenter. Alt hvad der kan skabes af synergi og samarbejde i et læringsmæssigt perspektiv er godt, og dét har vi alle forudsætninger for at skabe her, lyder det fra Peter Schyum Jensen, som er uddannelseschef i Nordic Food Colleges Culinary-afdeling, der huser skolens fødevareuddannelser.

Under deres uddannelse skal fiskehandler-eleverne lære om hele værdikæden fra landing og håndtering af fisk på fiskekutterne til filetering og forarbejdning, præsentation, salg og service i fiskebutikken. Og så skal de naturligvis lære at tilberede en masse lækre retter med fisk og skaldyr.

- De får et spændende og alsidigt uddannelsesforløb, hvor de ud over de obligatoriske læringsmål kommer på fjorden med en muslingekutter for at fiske muslinger og østers, kommer på besøg på Sashimi Royal i Hanstholm, der opdrætter fisk til sushi, deltager i workshops med fokus på tang og fornyelse af klassisk fiskesmørrebrød og meget mere. De bliver ligeledes en del af Østers Finalen, hvor NOMA’s tidligere souschef, Torsten Vildgaard, afvikler Masterclass på Nordic Food College, og hvor der vil være masser af aktiviteter på havnen i Nykøbing. Vores fiskehandler-elever vil også deltage med produkter og specialiteter til bedømmelse, så der vil være rig mulighed for at opleve deres kunnen på helt tæt hold, slutter Peter Schyum Jensen.

Af Sonja Gravesen den 05-03-2020

Om os

Morsø Landbrugsskole er en aktiv skole, der har godt fat i erhvervslivet og er en aktiv medspiller i det lokale samfund. Vi kalder det "lokal udvikling med lokale kræfter".
Vores elever vælger ofte os, fordi vi har et stort nærvær, fede faciliteter og lærerne er meget mere end bare lærere.

Kontakt

Morsø Landbrugsskole
Mosegårdsvej 10
7900 Nykøbing Mors
Telefon: 3010 6531