Vælg din uddannelse
Morsø Landbrugsskole
MENU
Optagelseskrav

Optagelseskrav

Informationer om optagelseskrav til en erhvervsuddannelse på Morsø Landbrugsskole.

Hvis du går i 9. eller 10. klasse.

For at blive optaget på en af uddannelserne på Morsø Landbrugsskole, skal du have 02 i gennemsnit i både dansk og matematik fra din afgangsprøve i 9. eller 10. klasse (eller i en tilsvarende prøve). Derudover skal du være erklæret uddannelsesparat af din UU-vejleder fra grundskolen.

Du skal søge om optagelse via optagelse.dk. Din UU-vejleder på skolen kan hjælpe dig, hvis du har brug for det.

Optagelsesprøve

Hvis du ikke har 02 i gennemsnit i fagene dansk og matematik fra din afgangsprøve (eller en prøve med samme niveau), har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve på EUC Nordvest i Thisted. 

Hvis du har en uddannelsesaftale

Har du allerede en uddannelsesaftale med en godkendt praktikvirksomhed, bliver du automatisk optaget uanset dit karaktergennemsnit fra din afsluttende eksamen i 9. eller 10. klasse.

Hvis har afsluttet grundskolen for mere end et år siden

Du skal mindst have karakteren 02 i gennemsnit i fagene dansk og matematik. Har du en uddannelsesaftale med en godkendt praktikvirksomhed, før du starter, giver den direkte adgang til din uddannelse på Morsø Landbrugsskole.

Hvis du er fyldt 25 år

Når du er fyldt 25 år, er første trin mod optagelse på en af Morsø Landbrugsskoles uddannelser en kompetencevurdering. Kompetencevurderingen bruger vi til at planlægge din uddannelse, og hvor lang den skal være. 

For at blive optaget skal du have afsluttet 9. eller 10. klasse og have mindst 02 i gennemsnit i både dansk og matematik.

Opfylder du ikke karakterkravet, kan VUC tilbyde forløb, som opkvalificerer dit niveau i dansk og matematik. 

Har du en underskrevet uddannelsesaftale, så opfylder du umiddelbart adgangskravene. Du skal dog fortsat have lavet en vurdering af dine kompetencer, så vi sammen med dig kan beslutte, hvordan din uddannelse skal sammensættes.

ug.dk finder du flere oplysninger om regler vedr. optagelse på en erhvervsuddannelse.

Er du i tvivl?

Ring til os på tlf. 99 19 19 19 hvis du har brug for at tale med en vejleder om optagelseskravene. Du kan også sende os en mail.


Jonas Lundgren Bach Korsgaard
Jonas Lundgren Bach Korsgaard
Afdelingsleder
Morsø Landbrugsskole
Mobil: 30 10 65 30

Om os

Morsø Landbrugsskole er en aktiv skole, der har godt fat i erhvervslivet og er en aktiv medspiller i det lokale samfund. Vi kalder det "lokal udvikling med lokale kræfter".
Vores elever vælger ofte os, fordi vi har et stort nærvær, fede faciliteter og lærerne er meget mere end bare lærere.

Kontakt

Morsø Landbrugsskole
Mosegårdsvej 10
7900 Nykøbing Mors
Telefon: 3010 6531