Vælg din uddannelse
Morsø Handelsgymnasium
MENU

9. klasse - brobygning Morsø Handelsgymnasium

Formål:

HHX er en gymnasial uddannelse på det merkantile gymnasium med helt nye fag for dig inden for jura, økonomi, marketing samt sprog. HHX giver dig adgang til videregående uddannelser, og med de mange forskellige fag læser HHX-studenterne videre inden for meget forskellige områder, f.eks. sprog, jura (advokat), økonomi, lærer, pædagog, sygeplejerske - ja, listen er lang. Endelig vælger nogle med en HHX-uddannelse at uddanne sig i banker, forsikringsselskaber o.l. Formålet med dit besøg i 10. klasse er, at du især oplever, hvad de nye fag HHX-uddannelsen tilbyder dig, og hvad det vil sige at være HHX-elev på Morsø Handelsgymnasium.

Indhold:

Elever på HHX-uddannelsen har deltaget i planlægningen af dit besøg hos os, og du vil derfor også være sammen med mange af skolens elever, når du besøger os. Som elev på HHX kan du nemlig være med til prøve dig selv af på mange måder og komme til at arbejde med projekter og samtidig være med til at gøre din skoledag på handelsgymnasiet meget mere spændende, lærerig og sjov. 

Men først vil du blive modtaget af elever fra HHX, og de vil følge dig hen til dit klasselokale. Derefter får du lidt at vide om HHX-uddannelsen, skolemiljøet og du får en rundvisning på skolen.

Nu er du klar til at opleve HHX og fagene ”live” sammen med undervisere samt elever fra HHX-uddannelsen. Som nævnt bliver det ud fra en virkelig situation, hvor du får mulighed for at prøve fagenes teori og komme med dine løsninger og forslag.

Du får naturligvis også info om alle de aktiviteter, du som HHX-elev kan deltage i både ud over undervisningen og i fagene. Det kan være sport, spændende oplevelser med teater, musik, besøg af journalister i krig, sociale medier og andre spændende emner om alt det der sker lige nu og her. Det kan også være virksomhedsbesøg og ekskursioner, men også fester, fredagscaféer, lektiecafé, elevråd etc. 

I løbet af dagen kan du få svar på mange af dine spørgsmål og elever fra skolen vil afslutte dagene sammen med dig, hvor du får mulighed for at høre endnu mere om HHX og få svar på flere spørgsmål.

Arbejdsform:

Brobygningsforløbet er bygget op på samme måde som den daglige undervisning på HHX. Du vil komme til at opleve både undervisning i de enkelte fag og forløb på tværs af fagene.

Øvrige Oplysninger:

Ud over undervisningen får du lejlighed til sammen med skolens elever at deltage i eventuelle sociale og kulturelle aktiviteter på skolen (morgensamling, evt. foredrag og fællesarrangementer). Du skal medbringe computer, skriveredskaber og lommeregner.

Om os

Morsø Handelsgymnasium er et moderne gymnasium, der udbyder tre studieretninger inden for økonomi, innovation og sprog.
Du vil opleve en varierende og anderledes undervisning, der fokuserer på virkeligheden.

Kontakt

Morsø Handelsgymnasium
Limfjordsvej 95B
7900 Nykøbing Mors
Telefon: 99 19 19 19