Vælg din uddannelse
Morsø Handelsgymnasium
MENU
Simon – selvstændig i IT-branchen

Simon – selvstændig i IT-branchen

Drømmen er at kunne påvirke vores fremtid (blot en smule) i en bedre retning


”Jeg blev student i 2008, og gik på studieretningen med IT og økonomi.

Jeg havde ikke sat mig så godt ind i tingene inden jeg valgte ungdomsuddannelse. Men jeg interesserede mig for IT, og så kunne jeg spille håndbold i skoletiden, hvilket afgjorde mit uddannelsesvalg.

Min klasse blev hurtigt “nørde-klassen”, hvilket passede mig ret fint. Vi havde et godt sammenhold, og jeg fik nogle gode venskaber, som varer ved den dag i dag. Undervisningen var fin. Noget af dét, der udviklede mig mest, var dog at blive sat sammen med hoveder, der mindede om mit eget. Jeg blev ret skarp til Photoshop og Elasto Mania.

Siden HHX har jeg lavet en del forskelligt:
Efteråret 2008 - var jeg lærevikar og tog online kurser i bl.a. Google Adwords, SEO og fotografering.

Foråret 2009 - tog jeg på idrætshøjskole i Viborg.

Efteråret 2009 - hjalp jeg til i marketing-afdelingen i Jesperhus, oprettede en del Facebook-sider, som jeg efterfølgende administrerede, og tog til Canada og blev uddannet skiinstruktør.

Foråret 2010 - flyttede jeg til Aarhus og læste fysik på VUC.

Efteråret 2010 - startede jeg på Digital Design på Aarhus Universitet.

Efteråret 2011 - startede jeg enkeltmands-virksomhed sideløbende med studiet, hvor fokusset blev Online Marketing (jeg arbejdede bl.a. for Morsø Kommune, CampingDanmark.dk og Jesperhus).
Sommeren/efteråret 2012 - fik jeg (en tidligere HHX-kammerat) Søren Østergaard ind i virksomheden. Vi fik etableret samarbejde med tre udviklere i Ukraine (en IOS-, Android-, og backend-udvikler) og udviklet vores første app (Near you).

Foråret 2013 - erkender vi, at Near you ikke gjorde os millionære. Men Hey! - vi realiserede et app-koncept. Vi får efterfølgende udviklet en app til Jesperhus, samt startet et samarbejde med (også tidligere HHX’er) Thomas Sandal (og to andre drenge), der havde en idé til en løbe-app (http://amoose.dk/project/sprint-app/). Derudover bliver René Houmøller (tidligere klassekammerat på HHX og uddannet i økonomi på Aarhus Universitet) partner i virksomheden.

Efteråret 2013 - dropper jeg ud af mit studie. Vi hyrer Steffan Poulsen (en super dygtig allround-udvikler, vi fandt på universitetet) til et nyt startup - et “lokalt socialt medie”, som skulle lanceres og køres i gang på Mors (https://op-mors.dk/). Vi fuldtidsansætter en af vores udviklere fra Ukraine (Vsevold Kuhkenyi) og får en elev ind i virksomheden. Da vi er fire mand på fuld tid, flytter vi på kontorfælleskab i Aarhus (tidligere sad vi på et værelse i min lejlighed). Vi får gang i produktionen, og udvikler bl.a. to spil (Font Nerd og Trend Quiz).

Foråret 2014 - flytter vi fra kontorfælleskabet og på vores eget kontor. Vi udvikler vi en hjemmeside for ecool (en jordølkøler fra Mors), hvilket bliver vores hidtil største succes - og som efterfølgende giver os en del opgaver.

Efteråret 2014 - vælger Søren Østergaard (min første partner i firmaet) at forlade firmaet. Vi skifter fokus, skærer virksomheden ind til benet, og starter udviklingen af et app-spil med Jungledyret Hugo til Jesperhus.

Foråret 2015 - bliver Steffan Poulsen (allround-udvikleren) partner i virksomheden og samtidig motoren for størstedelen af udvikling. Vores “lokale sociale medie” fejler og bliver i stedet transcenderet over til et system for intern kommunikation og opgave-styring i Jesperhus.

Efteråret 2015 - byder på lidt ekstra marketing-opgaver (bl.a. for eCool og De Nattergale). Derudover indledes et samarbejde med Morsø Kommune og Region Nordjylland om en app (+ hele det interne system) til Kulturmødet 2016.

Med hensyn til fremtidsplaner og – drømme for min virksomhed, så har jeg faktisk ingen plan for virksomheden på den lange bane - ej heller et mål om vækst. Verden ændrer sig hurtigere end nogensinde før. For 10 år siden troede jeg Facebook var en døgnflue, og nægtede at have nogen form for online identitet. I dag kan jeg ikke forestille mig en verden uden. Hvad sker der når Virtual Reality for alvor slår igennem? Hvad sker det når computeren bliver klogere end os? Udviklingen er i eksponentiel vækst. Hvad der skete de sidste 10 år, kan meget vel ske inden for de næste to. Vores private liv - såvel som arbejdsliv - kommer til at ændre sig markant, hvilket gør det umuligt at planlægge.

“Planen” er at bibeholde fleksibiliteten og overskuddet til at kunne innovere - at bevare friheden og råderummet til at kunne bevæge os i den retning, der på det givne tidspunkt føles rigtig. “Drømmen” er at kunne påvirke vores fremtid (blot en smule) i en bedre retning. Og selvfølgelig opfinde det næste Facebook….

Af gode råd til kommende HHX-elever vil jeg sige:
Lav så mange fejl I kan! Vi er så vante til, at blive hamret i hovederne, når vi laver fejl. Vi skal vide svaret, ikke gætte det. Men verden ændrer sig så drastisk, at oftest (i den virkelige verden) kender ingen svaret - og den eneste måde at lære det på, er ved at gætte, prøve - og fejle. Hvordan finder man bedst ud af, hvor lang en elastik kan strække sig? Du strækker den ind til den springer.

Derudover: For at følge med (og ikke mindst - skille jer ud), er I nødt til at supplere jeres fremtidige uddannelse med information og læring, I selv søger. Havde jeg ikke leget med Photoshop i min HHX-tid, havde jeg sikkert fået højere karakterer. Men jeg havde aldrig kunnet visualisere mine idéer - hvilket blev essentielt, for at få udviklere, partnere og kunder med på vognen senere.

Find ud af hvad I vil! Google it! Lær det! Spring ud i det! Lav fejl! Prøv igen!”

Om os

Morsø Handelsgymnasium er et moderne gymnasium, der udbyder tre studieretninger inden for økonomi, innovation og sprog.
Du vil opleve en varierende og anderledes undervisning, der fokuserer på virkeligheden.

Kontakt

Morsø Handelsgymnasium
Limfjordsvej 95B
7900 Nykøbing Mors
Telefon: 99 19 19 19