Vælg din afdeling
EUC Nordvest
MENU
EUC Nordvest bliver partnerskole for nyt videnscenter for Automation og Robotteknologi

EUC Nordvest bliver partnerskole for nyt videnscenter for Automation og Robotteknologi

Undervisningsministeriet har netop godkendt etableringen af et nyt videnscenter for automation og robotteknologi. Det nye videnscenter skal bidrage til at højne erhvervsskolernes teknologiske faglighed og være med til at sikre, at der er et match mellem de kompetencer, eleverne får med i rygsækken, og de kompetencer fremtidens arbejdsmarked efterspørger.

TECHCOLLEGE i Aalborg bliver værtsskole for det nye videnscenter, mens vi, Mercantec i Viborg samt TEC og NEXT i København får status som partnerskoler. Videnscenteret vil således blive etableret og drevet i et samarbejde mellem de fem uddannelsesinstitutioner.

  • Vi er et nationalt videnscenter, og vi skal således – i samarbejde med det nationale videnscenter på Fyn - sikre, at alle landets erhvervsskoler og virksomheder har adgang til videnscentrenes ressourcer. Derfor er det også glædeligt, at partnerskolerne dækker bredt rent geografisk, og at både Jylland, Sjælland og Fyn er repræsenteret i videnscentrene. Vi glæder os enormt meget til samarbejdet partnerskolerne imellem, som vi håber vil kunne inspirere og anspore øvrige erhvervsskoler til at styrke vidensdeling og samarbejde – både skolerne imellem og i forhold til videnscenteret, lyder det i en fælles udtalelse fra de fem uddannelsesinstitutioner bag videnscenteret.

Værdiskabelse for skoler, elever og erhvervsliv

Målet med Videnscenter for Automation og Robotteknologi er at skabe øget værdi inden for erhvervsskolernes faglige praksisfelter. Videnscenteret skal i den henseende servicere både uddannelser, skoler og elever samt samarbejde direkte med virksomheder om videns- og kompetencetemaer med henblik på at sikre at seneste viden om automation og robotteknologi bringes i spil og realiseres i praksis.

  • Erhvervsskolerne og erhvervsuddannelserne er vores primære målgruppe, men det er erhvervslivets behov, der vil være drivkraften for vores valg af fokusområder, og derfor kan man også tale om en afledt værdiskabelse for de små og mellemstore virksomheder, der har brug for styrkede, faglige kompetencer til at introducere og opnå succes med Industri 4.0. Målet er at bidrage til et løft ikke blot af erhvervsskolerne og erhvervsskoleeleverne, men også af de små og mellemstore industrivirksomheder, lyder det i udtalelsen fra de fem uddannelsesinstitutioner.

For at sikre en bred og uafhængig vidensindsamling, vil videnscenteret indgå i et etableret samarbejde med nogle af de førende vidensinstitutioner på området, navligt Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, University College Nordjylland samt Københavns Erhvervsakademi. Hertil kommer et tæt samarbejde med erhvervsakademier, fagskoler og faglige organisationer, der kan tilbyde mere praksisorienteret ekspertise. Således sikres adgang til viden og ekspertise på et højt niveau - såvel akademisk som praktisk.


Mobile enheder øger rækkevidden

Videnscentret for Automation og Robotteknologi skal i høj grad fungere som en innovationsplatform for landets erhvervsskoler. En platform med fokus på fælles udvikling gennem indsamling, behandling og formidling af viden med relevans for automation og robotteknologi i et Industri 4.0-perspektiv.

  • Eftersom videnscentrene skal servicere alle landets erhvervsskoler, giver det god mening at tænke i mobile løsninger. Vi vil i videst muligt omfang anvende mobilt udstyr, mobile kompetencer og en digital online-platform, således at vi kan flytte viden og udstyr imellem os i stedet for at flytte elever. Der skal udvikles digitale læringsforløb, og så skal vi have etableret en række forskellige, mobile enheder, der kan komme rundt på landets erhvervsskoler, så flest mulig elever får adgang til de muligheder og løsninger, videnscentret kan tilbyde. Før vi når så langt, forestår naturligvis et større planlægnings- og udviklingsarbejde, og det er dét, vi tager hul på nu, så vi medio 2018 vil være klar til at sætte Videnscenter for Automation og Robotteknologi i drift, slutter udtalelsen.

 

Af Sonja Gravesen den 11-10-2017

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her