Vælg din afdeling
EUC Nordvest
MENU
Erhvervsuddannelserne på charmeoffensiv

Erhvervsuddannelserne på charmeoffensiv

Det er et helt nyt og spændende koncept, der søsættes, når EUC Nordvests erhvervsuddannelser, i uge 43, inviterer lokalområdets 3.g’ere til ’Studiedage’ på erhvervsuddannelserne. Formålet er, at få de unge til at få øjnene op for, at en kombination af en gymnasial studentereksamen og en erhvervsuddannelse er et stærkt mix på fremtidens arbejdsmarked.

Fremtidsprognoserne viser, at der i de kommende år vil opstå mangel på faglært arbejdskraft. For at imødegå dette skal der skabes en bedre balance mellem andelen af unge, der vælger den akademiske vej og andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse. Det forsøger EUC Nordvest nu at bidrage til gennem studiedagene, hvor de kommende studenter får en grundig introduktion til de mange muligheder, paletten af erhvervsuddannelser byder på – og det hele krydres med en række spændende virksomhedsbesøg.

Der er behov for et alternativ

Initiativet er tænkt som et alternativ til de videregående uddannelsers studiepraktik, hvor 3.g.’erne inviteres på besøg på de videregående uddannelser.

  • Studiepraktikken er et fint tilbud, men det er ikke dækkende. Statistikkerne viser, at 20-30% af landets studenter ender med at vælge en anden retning end en videregående uddannelse, og derfor er der simpelthen behov for et alternativ til det massive fokus, der er, på de videregående uddannelser. Vi skal synliggøre, at der er andre – gode – veje at gå, lyder det fra afdelingschef Thomas Schlichting fra EUC Nordvest.

Kombinationen af en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse giver nogle stærke kompetencer, som Thomas Schlichting ikke er i tvivl om, at der vil være efterspørgsel på på fremtidens arbejdsmarked. Derfor håber han også, at mange af 3.g.’erne vil tage imod tilbuddet og melde sig til studiedage på EUC Nordvest.

Viden, praksisopgaver og virksomhedsbesøg  

Alle EUC Nordvests erhvervsuddannelser i studiedagene, der løber af stablen onsdag til fredag i uge 43. I løbet af de tre dage, vil eleverne få en introduktion til erhvervsuddannelsernes opbygning og indhold, uddannelsesaftaler, muligheder for merit med mere. Herudover vil Thy Erhvervsforum vil holde et indlæg om erhvervslivet i Thy og på Mors, herunder arbejdsmarkedssituationen og deres vurdering af det fremtidige behov for faglærte, og så er der planlagt en række spændende virksomhedsbesøg. Sidst men ikke mindst vil eleverne komme rundt på de forskellige uddannelsers afdelinger, hvor de får lov at prøve kræfter med forskellige praksisopgaver.

  • Vi har sammensat et program, hvor der er direkte kobling mellem uddannelser og virksomhedsbesøg. Den dag hvor det er byggefagene, der er i fokus, vil virksomhedsbesøget være på en byggeplads, hvor de kan møde både direktøren, eleven, ingeniøren, konstruktøren og elektrikeren. Når vi besøger landbrugsskolen bliver det naturligvis koblet sammen med et besøg på en gård og så videre. Jeg tør godt garantere, at det bliver tre spændende og informative dage, hvor eleverne nok skal få sig én på opleveren, fastslår vejleder Jane Hagelskjær, der er tovholder på studiedagene.

Af Sonja Gravesen den 12-10-2017

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her