Vælg din afdeling
EUC Nordvest
MENU
Ernæringsassistenter i høj kurs

Ernæringsassistenter i høj kurs

EUC Nordvest er i øjeblikket på udkig efter dygtige og motiverede unge, der drømmer om en uddannelse inden for Mad og Service. De lokale virksomheder står allerede nu i kø for at komme i kontakt med skolens kommende ernæringsassistentelever med henblik på at få etableret en læreplads-aftale, og EUC Nordvest håber derfor på at kunne tiltrække endnu flere elever til uddannelsen inden studiestart i august. De er nemlig i særdeles høj kurs på det lokale arbejdsmarked.

Tidligere tiders bekymringer om, hvorvidt det overhovedet var til at skaffe en praktikplads, hvis man tilmeldte sig en erhvervsuddannelse, kan man efterhånden godt lægge på hylden. Manglen på faglært arbejdskraft, både nu og i de kommende år, har fået endnu flere virksomheder til at få øjnene op for, at de skal bidrage til uddannelsen af flere faglærte, så branchen kan få tilført ny, kompetent arbejdskraft.

  • På uddannelserne inden for mad og service oplever vi en stigende efterspørgsel på vores elever i øjeblikket, og vi kan allerede nu se, at vi på eksempelvis ernæringsassistentuddannelsen godt kan få en udfordring i forhold til at skaffe tilstrækkelig mange elever til at dække virksomhedernes behov. Ydermere har vi fire kvotepladser til rådighed, hvilket betyder, at skulle man af den ene eller anden grund ikke have en elevplads på hånden ved studiestart, ja så er der stadig en mulighed for, at man kan blive optaget og starte i skolepraktik, til den rette læreplads dukker op. Mulighederne for at få en læreplads er gunstige, og efterspørgslen på faglærte ernæringsassistenter er stor, så det er helt klart en attraktiv uddannelse. Vi håber derfor også, at vi kan få udbredt budskabet, så vi får besat endnu flere pladser til august, når vi har studiestart for både Grundforløb 1 og Grundforløb 2 på vores erhvervsuddannelser, lyder det fra Peter Schyum Jensen, der er afdelingsleder for Mad og Service på EUC Nordvest.

At der er en stigende efterspørgsel på elever fra erhvervsuddannelserne er i øvrigt en tendens, der gør sig gældende for flere af EUC Nordvests erhvervsuddannelser, og det er således langt fra kun inden for Mad og Service-uddannelserne, at der er gode muligheder for at finde lærepladser.

En del af EUC Nordvests nye, store satsning: Nordic Food College

Peter Schyum Jensen mener bestemt også, at der er mange gode grunde til, at de unge bør vælge netop ernæringsassistentuddannelsen på EUC Nordvest.

  • Først og fremmest får vores elever en spændende og alsidig uddannelse, der kommer til at stille dem stærkt på fremtidens arbejdsmarked. Og herudover bliver de en del af EUC Nordvests nye, store satsning: Nordic Food College – en unik helhedsskole, der efter planen skal stå klar til at tage imod elever i august 2019. Her bliver eleverne en del af et innovativt og vildt spændende skolemiljø, hvor der vil være fokus på hele processen fra jord til bord - i både teori og praksis - og hvor  ”Den gode smag” vil være rettesnoren for alt, hvad vi foretager os. En skole, hvor vi selv kommer til at producere mange af vores råvarer, og hvor vi vil få besøg af spændende og inspirerende gæsteundervisere fra både ind- og udland, fortæller Peter Schyum Jensen.

Er man ikke lige til paletknive, gryder og pander, er der masser af andre spændende erhvervsuddannelser, man kan kaste sig over. Og man kan stadig nå det. Deadline for næste optag på såvel GF1 og GF2 ligger nemlig omkring medio august.

Af Sonja Gravesen den 04-06-2018

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her