Vælg din uddannelse
EUC Nordvest
MENU
EUC Nordvest klar med nyt hovedforløb i digital handel

EUC Nordvest klar med nyt hovedforløb i digital handel

"Digital handel" er et helt nyt speciale på detailhandeluddannelsen, og allerede nu er EUC Nordvest – takket være et samarbejde med Skive College og Mercantec Viborg – klar til at optage de første elever.

Det tager altid tid, når et nyt speciale skal introduceres og løbes igang, og ofte kan de forskellige merkantile uddannelsesinstitutioner først efter en rum tid samle elever nok til et helt hold. Den udfordring har EUC Nordvest, Skive College og Mercantec Viborg nu i fællesskab fundet en løsning på.

- Vi vil gerne hurtigt i gang, så vi kan tilbyde det nye, attraktive speciale til de unge i vores markedsområder hurtigst muligt. Derfor har vi indgået et samarbejde omkring hovedforløbet, hvor vi ”deler” de obligatoriske fag imellem vores tre skoler, så eleverne tager to af de obligatoriske fag hos os, to hos Skive College og to hos Mercantec Viborg. Og samme model bruger vi i forhold til valgfagene for at sikre, at eleverne får det størst mulige udbud af relevante, valgfri specialefag. Det betyder, at eleverne vil få deres gang på alle tre skoler - der er dog tale om komprimerede forløb af få ugers varighed, og alle tre skoler har skolehjem tilknyttet, så det burde ikke give de store udfordringer for eleverne. De to første elever har da også allerede meldt sig klar, lyder det fra afdelingsleder Anne Mose fra EUX Business på EUC Nordvest.

Anne Mose glæder sig over, at aftalen er kommet i stand, så de lokale detailelever, der ønsker at specialisere sig inden for digital handel, kan komme i gang med det samme frem for at skulle vente på, at EUX Business får samlet elever nok til et hold i Thisted eller Nykøbing. Men hun glæder sig bestemt også på de mange lokale e-handelsvirksomheders vegne, da de nu får mulighed for at få elever med særlige kompetencer på det digitale område og således også – på sigt – får mulighed for at få kompetente og specialiserede medarbejdere.

 

De lokale virksomheder skal med på vognen…

EUX Business på EUC Nordvest udklækker ca. 20 GF2-elever til januar, så der er masser af potentielle elever til det nye speciale. Nu handler det om at sikre, at der også er lokale virksomheder, der står klar til at aftage eleverne.

- Stifinder Erhverv påbegynder umiddelbart efter efterårsferien en virksomhedsrettet indsats. Vi skal have synliggjort over for de mange lokale virksomheder, der arbejder med digitalt salg af produkter og services til forbrugere eller andre virksomheder, at de kan styrke deres virksomhed, på det digitale område, ved at vælge en elev med speciale i digital handel. De får en elev, der er opdateret med den nyeste viden på området, og som har bredt kendskab til digitale forretningsmodeller, e-commerce, dataanalyse til SEO og Content Marketing med mere. Vores elever vil kunne bidrage til analyser af kundernes digitale købsadfærd, udvikling af digital markedsføring, optimering af webshoppens performance samt lager- og indkøbsoptimering med mere. Digital handel er et stort område, der kun bliver større i fremtiden, så det handler om at komme godt med fra start, og det er præcis det, vi prøver på at sikre med det nye speciale, fastslår Anne Mose.

Samarbejdet med Skive College og Mercantec Viborg er tænkt som en midlertidig løsning, der skal køre  indtil, de enkelte skoler har elever nok til at kunne oprette og køre egne hold.

Af Sonja Gravesen den 18-10-2019

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her