Vælg din afdeling
EUC Nordvest
MENU
HTX-elever gentager successen til World Robot Olympiad

HTX-elever gentager successen til World Robot Olympiad

For første gang nogensinde er det lykkedes en uddannelsesinstitution at vinde den nationale konkurrence i World Robot Olympiad (WRO) to år i streg med to forskellige mandskaber. To skarpe elever fra Teknisk Gymnasium i Thisted kom, så og sejrede, da de i weekenden stillede op til WRO på Datalogisk Institut i Aarhus.

Med sejren i Aarhus kvalificerede de to elever, Mouritz Jørgensen og Christoffer Jønsson, sig direkte til den internationale del af konkurrencen, der i år bliver afholdt i Costa Rica i weekenden d. 10.-12. november.

Sværhedsgraden er skærpet

Mouritz og Christoffer dyster i den sværeste kategori, ’Regular’, hvor de under temaet ”Robotter for bæredygtighed” skal bygge og programmere en robot, der skal klare en række foruddefinerede opgaver på årets bane – en bane, der har vist sig at være lidt af en udfordring.

  • Sværhedsgraden er uhyggelig høj i år. Ingen af de deltagende lande har endnu haft deltagere, der har scoret maksimumpoint eller fuldført banen 100%. Kineserne, som ellers plejer at være helt fremme i forreste række inden for robotprogrammering, havde slet ikke taget den sidste del af banen med i deres nationale konkurrence, fordi sværhedsgraden simpelthen var for stor. I den danske del af konkurrencen, tyngede det høje niveau også. Oprindeligt var der 14 tilmeldte hold i Reular-kategorien, men det endte med at kun tre hold stillede op – de øvrige valgte simpelthen at trække sig, fortæller lektor Allan Ekström fra EUC Nordvest.

Af de tre deltagende hold var det faktisk kun teamet fra Teknisk Gymnasium i Thisted, der opnåede point på banen, så det var ikke på målfoto, sejren skulle afgøres – den var klokkeklar.

Stigende interesse for robotterne

Teknisk Gymnasium i Thisted oplever generelt en stigende interesse for robotprogrammering, og man er derfor også begyndt at inddrage robotterne i brobygningsforløbene for de lokale 8. klasser.

  • Mouritz og Christoffer har netop stået for et sådan brobygningsforløb, og lærerne fra den pågældende skole fortalte, at eleverne nærmest ikke var til at komme i kontakt med, da der var robotter på programmet. De var fuldstændig opslugt af at bygge og programmere. Der er slet ikke nogen tvivl om, at vi har fat i noget, som vi helt sikkert skal dyrke. Derfor er det også et område, vi vil prioritere højt fremadrettet - både i forhold til at inddrage robotterne i den daglige undervisning, men også i forhold til kompetenceudvikling blandt underviserne. Vi har allerede planlagt et to-dages kursusforløb for vores undervisere, hvor Aarhus Universitet vil sætte fokus på især Lego Mindstorm, som er det produkt, vi konkurrerer i til WRO-konkurrencerne, så det er bestemt et område, vi også fremadrettet kommer til at satse på, slutter Allan Ekström.

WRO konkurrence

Af Sonja Gravesen den 11-10-2017

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her