Vælg din uddannelse
EUC Nordvest
MENU
Kursuscentret.nu står stærkere end nogensinde

Kursuscentret.nu står stærkere end nogensinde

Resultaterne af forårets udbudsrunde for AMU-kurser er netop blevet offentliggjort, og dét har bragt stor jubel på EUC Nordvest. Antallet af godkendelser til Kursuscentret.nu er nemlig steget med intet mindre end 70%. Dermed er efteruddannelsesmulighederne i området nu større end nogensinde – til stor glæde også for erhvervslivet, der således får endnu bedre muligheder for at opkvalificere sine medarbejdere lokalt.

Ambitionerne var høje og forventningerne moderate, da Kursuscentret.nu, tilbage i marts, lagde billet ind på at blive godkendt til hele 17 FKB’ere (Fælles Kompetence Beskrivelser), som hver især dækker over et stort antal kurser. De sidste mange år har kursuscentret været godkendt til blot 9 FKB’ere, så man var meget bevidst om, at overlæggeren var sat højt. Men nogle gange lønner det sig heldigvis at sigte højt – således har Børne- og Undervisningsministeriet nu sendt hele 15 godkendelser i det lokale kursuscenters retning.

- Vi kan næsten ikke få armene ned af bare begejstring. Udbudsrunden er gået langt over forventning, og vi er i dén grad blevet honoreret for det store benarbejde, vi har lagt for dagen, for at opnå hver og én af de eftertragtede godkendelser. Nu har vi alle muligheder for at kunne gå all-in på alle områder, så vi kan imødekomme behovet for efteruddannelsesaktiviteter med et stort og alsidigt udbud. Det er fantastisk godt nyt både for os, men bestemt også for Thy, Mors, Han Herred og Thyborøn, hvor erhvervslivet nu får langt bedre muligheder for at opkvalificere sine medarbejdere lokalt, fastslår afdelingsleder Mona Søe fra Kursuscentret.nu.

Mange nye kurser på vej

Stigningen i antallet af godkendelser spænder over en bred kam. Blandt nyhederne er eksempelvis, at transportområdet nu bliver udvidet med kurser i personbefordring med mindre køretøjer samt kurser med mobile kraner. På metalområdet er svejsning, skæring og maritim produktion i metal blevet udvidet med flere fag, og inden for robotkurser vil kursuscentret nu kunne køre alle de AMU-kurser, der findes inden for robot og robotsvejsning. Også inden for administration, kommunikation og IT er kursuscentret blevet godkendt til langt flere kurser.

- En anden stor nyhed er, at vi er blevet godkendt til at udbyde kurser inden for landbrugsproduktion samt fødevarer og nydelsesmidler. Det er kurser, som vi ikke tidligere har udbudt, men også her er vi blevet godkendt til at køre samtlige af de FKB’ere, vi har lagt billet ind på. Dermed kan vi nu realisere vores ambitioner om også at kunne tilbyde opkvalificering og efteruddannelse på Nordic Food College, fortæller Mona Søe.

Ud over godkendelsen til mange helt nye kurser, så er Kursuscentret.nu også blevet tildelt godkendelser til en lang række kurser, som man tidligere har måtte udbyde gennem andre kursusvirksomheders licenser. En klar styrkelse af det lokale kursuscenter, som således nu selv har serveretten i forhold til at sammensætte et stærkt og alsidigt efteruddannelsestilbud til det lokale erhvervsliv.

Af Sonja Gravesen den 06-09-2019

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her