Vælg din afdeling
EUC Nordvest
MENU
 PIU – Erhvervserfaring fra udlandet giver god ballast

PIU – Erhvervserfaring fra udlandet giver god ballast

Til august sender EUC Nordvest otte elever afsted på et ét-årigt praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen (Praktik I Udlandet). Destinationerne er henholdsvis Tyskland og England. Her skal eleverne det næste års tid bo og arbejde, og der er således lagt op til et oplevelsesrigt år, der kommer til at give masser af erfaring både fagligt, kulturelt og menneskeligt.

Anton Grønkjær fra Thisted sætter til august kursen mod London, hvor han skal arbejde i et revisionsfirma. Han er netop blevet HHX-student og har ambitioner om at læse videre på universitetet. Men først står den på et sabbatår fra skolebænken – et år, der skal bruges til at ruste ham endnu bedre til universitetsstudierne.

- Ud over at få en stor oplevelse og få prøvet noget helt nyt og anderledes, er min bevæggrund for at tage et praktikophold i London helt klart, at jeg skal blive bedre til at snakke engelsk på et højt niveau. Jeg skal læse videre på universitetet på en uddannelse, hvor pensum består af engelske bøger, og hvor al undervisning og alle eksamener foregår på engelsk, og der tror jeg helt sikkert, at jeg med PIU kan få en god ”tyvstart”, idet jeg vil blive meget mere fortrolig med sproget efter et år i England. På sigt kunne jeg også godt tænke mig at arbejde i en international virksomhed - og gerne én, der er lokaliseret i udlandet - så jeg er sikker på, at et års praktik i London nok skal komme mig til gode, lyder det fra Anton Grønkjær.

En mulighed, der bør gribes

Sofie Rohde fra Nykøbing Mors har valgt at tage i praktik i Neumünster i Tyskland. Her skal hun i det kommende år arbejde i den svenskejede butik ’Stenströms’, der forhandler eksklusivt tøj til både mænd og kvinder. Sofie er faktisk den første EUX Business-elev, EUC Nordvest sender på praktikophold i udlandet, og kigger man på tallene på landsplan, er det da heller ikke hverdagskost, at der er EUX-elever blandt PIU-ansøgerne. Af de i alt 208 elever, der har fået praktikplads i udlandet til august, er blot tre af dem EUX’ere – resten kommer fra HHX. Det får dog på ingen måde Sofie Rohde til at ryste på hænderne.

- Dét, at jeg har haft fag som afsætning, virksomhedsøkonomi og organisation på EUX, har givet mig nogle gode erhvervsfaglige kompetencer og en stor forståelse for, hvordan detailbutikker fungerer, så nu glæder jeg mig bare til at komme ud og prøve det af i praksis, lyder det fra Sofie.

At hun har valgt Tyskland som destination for sit praktikophold er ingen tilfældighed.

- Jeg taler det engelske sprog fint, men jeg har ikke haft tysk i fire år, og det er nu engang et vigtigt sprog at kunne, hvis man arbejder i butik. Egentlig havde jeg planlagt at skulle i praktik i Danmark, men da jeg fik tilbuddet om at komme til udlandet, syntes jeg, at det var en rigtig god mulighed for at få set noget af verden og opleve en anden kultur, samtidig med at jeg oparbejder noget erhvervserfaring og får udviklet mine sproglige kompetencer. Jeg vil på sigt gerne læse videre til grafisk designer, og der vil det klart være en fordel, at jeg har noget virksomhedserfaring, så jeg også har den vinkel med og ikke kun teorien, når jeg skal lave reklamer og annoncer til erhvervslivet, forklarer Sofie Rohde.

At det er uden for landets grænser, at hun for første gang skal flytte hjemmefra og lære at stå på egne ben kan godt føles en smule grænseoverskridende, men samtidig føler Sofie, at hun ved at vælge PIU har fået det nødvendige skub ud i livet, som hun har manglet. Både Anton og Sofie er taknemmelige for, at de gennem skolen får mulighed for at komme i praktik i udlandet. Var der ikke noget, der hed PIU, var de nemlig begge blevet inden for landets grænser.

- Jeg havde nok stadig taget et sabbatår, men så havde det ikke været i udlandet. Jeg var aldrig kommet afsted selv – det ville simpelthen være for besværligt at skulle arrangere sådan et ophold selv, slutter Anton.

 

Af Sonja Gravesen den 03-07-2018

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her