Vælg din afdeling
EUC Nordvest
MENU
Lokalfinale i opfinderkonkurrence

Lokalfinale i opfinderkonkurrence

Fredag d. 10. november er EUC Nordvest vært ved lokalfinalen i den landsdækkende opfinderkonkurrence ’Projekt Edison’. Omkring 130 elever fra Thisted Kommune deltager i konkurrencen, så der er lagt op til skarp konkurrence, når elever dyster om at kvalificere sig til landsfinalen i Fredericia d. 16. november.

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse. Ca. 11.000 skoleelever fra hele landet deltager i dette års konkurrence. Eleverne har under et længere forløb arbejdet med koncept- og produktudvikling både i teori og praksis, og nu er tiden inde til at få pitchet idéerne for et uvildigt dommerpanel.

  • Formålet med Projekt Edison er at introducere eleverne for en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb for herigennem at skabe en interesse for iværksætteri og entreprenørskab. Eleverne har under forløbet arbejdet med idé- og konceptudvikling i bred forstand, de har udviklet en forretningsplan, arbejdet med præsentationsteknik, visualisering og markedspotentiale. De har været vidt omkring, og det bliver spændende at se, hvad de forskellige grupper har at byde ind med, lyder det fra udviklings- og projektleder Monica Klein fra EUC Nordvest.

Iværksætteri – et tema for flere målgrupper

Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag konkurrencen, og som har valgt det fælles tema: ”Vand på godt og ondt”. Fonden har endvidere opstillet en række fælles kriterier, som dommerpanelerne skal bedømme grupperne ud fra. Grupperne skal således bedømmes på både ide og koncept, deres arbejdsproces og deres præsentation af idéen, og de bedste idéer honoreres med en billet direkte til landsfinalen. Landsfinalen afholdes d. 16. november i Fredericia i forbindelse med Danish Entrepreneurship Award. Her får eleverne en messestand, hvor de skal være klar til at præsentere og markedsføre deres produkt eller koncept.

  • Det er en helt unik mulighed for at få skabt en interesse blandt de helt unge i forhold til innovation og iværksætteri. Og for os går det rigtig godt i tråd med de øvrige iværksætterprojekter, vi arbejder med på skolen i øjeblikket både i vores iværksætterhus ’IgangZ’, i projektet ’Entreprenørskab på de Nordjyske Ungdomsuddannelser’ og med vores store EU-projekt ’ Iværksætteri & Jobskabelse’. Det er et ganske fint billede på, at vi her på EUC Nordvest arbejder med iværksætteri i relation til flere forskellige aldersgrupper, slutter Monica Klein.

Af Sonja Gravesen den 07-11-2017

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her