Vælg din afdeling
EUC Nordvest
MENU
Unge fra Nykøbing Mors vinder bronze for idé ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Unge fra Nykøbing Mors vinder bronze for idé ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Bolcher til folk der har problemer med at smage eller danne spyt. Med den innovative idé vandt tre elever fra EUC Nordvest sent onsdag den 18. april en flot tredjeplads ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Når man er elev på en ungdomsuddannelse kan der være langt til drømmen om at blive iværksætter. Men for Peter Foldberg, Kasper Rasmussen, Emma Krog og Thessa B. Kristensen fra Morsø Handelsgymnasium kom iværksætterlivet lige pludselig inden for rækkevidde, da de efter en hel dags konkurrencer blev præmieret for deres innovative ide til Company Programme – Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Over 4000 elever har i løbet af året deltaget i undervisningsforløbet Company Programme, hvor de har arbejdet med at udvikle iværksætterideer, og onsdag kulminerede det til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, hvor de bedste 162 elever fordelt på 42 hold fra hele landet dystede.

Holdet Tasteable fra EUC Nordvest vandt tredjepladsen for deres specialudviklede bolcher, som de har udviklet med ekstra syre og smag, så folk med nedsat smagssans alligevel kan smage bolcherne og samtidig er de gode for folk, fx kræftpatienter, der har problemer med at danne nok spyt.

- Det er fedt at vinde, og vi skal bruge pengene til at udvikle vores bolcher, fx med flere smage. Vi har også flere produktarter i kikkerten, bl.a. drys til morgenmad, lød det fra gruppen efter sejren, hvor de vandt 4000 kroner sponsoreret af Nordea.

- Der har været rigtig mange innovative og gennemarbejdede ideer i år, og mange af de unge er nået rigtig langt. Company Programme lærer de unge at gå fra en idé til en egentlig virksomhed, og samtidig lærer de at bruge deres faglige viden på en helt ny måde og på den måde styrker sådan et forløb også elevernes læring, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab blev holdt hos Dansk Industri, der er sammen med Fonden for Entreprenørskab er med til at arrangere DM.

Af Sonja Gravesen den 19-04-2018

Job

Vil du arbejde hos EUC Nordvest? Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning eller se, om der er en ledig stilling, der passer til dig.

Job på EUC Nordvest

Kontakt

Receptionens åbningstider er:
Mandag - torsdag fra kl. 7.30 - 15.30
Fredag fra kl. 7.30 - 14.00
Hovednummer: 99 19 19 19

Find adresser her