Vælg din uddannelse
Teknisk Gymnasium Thisted
MENU
Computervidenskab

Computervidenskab

Vil du gerne kombinere din interesse for matematik og programmering? Vælg studieretningen Computervidenskab på htx - så finder du måske ud af det.

På Computervidenskab kommer du til at arbejde med programmering af spil, robotter og mange andre ting. Og du får kendskab til, hvorledes matematikken
spiller sammen med programmering.
Du vil gennem uddannelsen få indsigt i blandt andet spildesign og robotkonstruktioner, ligesom du vil stifte bekendtskab med matematikkens betydning og anvendelsesområder – både i forhold til programmering, men også dens betydning for udvikling af teknik og teknologier.
Har du planer om at læse Datalogi, Robotics eller en helt tredje uddannelse inden for programmering og IT, så er Computervidenskab et oplagt valg. For med matematik på A-niveau og programmering på B-niveau, får du et godt fundament til at søge ind på en videregående uddannelse med netop dét fokus.

Matematik A - studieretningsfag

Matematik A er det højeste niveau i matematik, som man kan få på de gymnasiale ungdomsuddannelser. Det består af både teoretiske og praktiske områder, hvor du blandt andet lærer, hvordan man ved hjælp af matematiske teorier og modeller kan beskrive, analysere og vurdere tekniske/ teknologiske, naturvidenskabelige og samfundsmæssige emner og relationer samt opnå indsigt i nye matematiske emner af særlig betydning for de videregående uddannelser. Endeligt er faget adgangsgivende til de naturvidenskabelige, videregående uddannelser.

Programmering B - studieretningsfag

I Programmering B handler det, som navnet antyder, om at programmere gennem brugen af programmeringssprog som eksempelvis C# eller Python. Men faget giver dig også en bred og nuanceret introduktion til programmering, og hvordan den kan bruges kreativt til at skabe ny viden og til at løse problemer til hjælp for mennesker, organisationer og samfund.
Du vil gennem faget udvikle din evne til logisk, systematisk og kreativ tankegang samt opnå kompetence til at kunne undersøge og udvikle digitale programmer og løsninger gennem programmering.

Fag

Studieretningsfag

Matematik A
Programmering B

Obligatoriske fag

Dansk A
Teknikfag A
Engelsk B
Fysik B
Kemi B
Teknologi B
Idéhistorie B
Biologi C
Samfundsfag C
Kommunikation/IT C

Valgfag

Kemi A
Teknologi A
Engelsk A
Samfundsfag B
Spansk B
Astronomi C
Innovation C
Psykologi C
Tysk C
Fransk C
Markedskommunikation C
International teknologi- og kultur C
Kulturforståelse C
Finansiering C
Musik- og lydproduktion C

Mål og indhold for de enkelte fag

På Undervisningsministeriets hjemmeside kan du se mål og indhold for de enkelte fag på denne studieretning.

Faktaboks

Varighed

3 år


Ansøgningsfrist

1. marts


Uddannelsestype

Gymnasial uddannelse


Adgangskrav

Bestået 9. kl.

Kent Kjær Urup Hansen
Kent Kjær Urup Hansen
Uddannelseschef
Teknisk Gymnasium Thisted
Tlf: 99 19 19 19

Om os

Teknisk Gymnasium Thisted er Nordvestjyllands naturvidenskabelige gymnasium.
Vi udbyder mange spændende linjer inden for bl.a. naturvidenskab, computervidenskab, sundhed og innovation.

Kontakt

Teknisk Gymnasium Thisted
Lerpyttervej 54
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19