Vælg din uddannelse
Teknisk Gymnasium Thisted
MENU
Innovation

Innovation

Er der en lille ”Ole Opfinder” gemt i dig, eller går du med en iværksætterdrøm? Overvejer du at gøre karriere inden for forretningsudvikling og innovationsledelse, eller går fremtidsplanerne i første omgang på at læse innovation og iværksætteri på en videregående uddannelse? Så er Innovations-linjen noget for dig.


På Innovation kommer du til at arbejde med forretningsudvikling. Vi arbejder med hele processen fra den kreative fase, hvor de gode idéer fødes, til udarbejdelse af prototyper og forretningsmodeller og til markedsføring og lancering af det færdige produkt. Du opnår grundig indsigt i, hvordan forretningsmodeller og forretningsplaner udvikles, ligesom du kommer til at arbejde med bl.a. brugerinddragelse og brugerdrevet innovation. 

Du vil også få mulighed for at få testet dine idéer i den virkelige verden, da du får mulighed for at deltage i innovationskonkurrencer, som fx Danish Entrepreneurship Awards og Nordjyske Nyskabere, med de produkter og koncepter, du udvikler.

Meget af arbejdet på Innovation og Iværksætteri foregår i grupper, så du udvikler også stærke kompetencer inden for projektarbejde og projektstyring gennem dine tre år på Teknisk Gymnasium.

Teknologi A - studieretningsfag

Faget Teknologi A er et projektfag, hvor du lærer at identificere proble-mer og udfordringer i samfundet eller din dagligdag, og hvordan man, ud fra dét, kan skabe nye muligheder og produkter gennem innovative og kreative procestilgange. Et centralt element i faget er, at man arbej-der i projektgrupper og sammen udvikler nye produkter gennem praktisk fremstilling og produktion i værksteder og laboratorier. Gennem faget får du nogle vigtige kompetencer inden for projektstyring og formidling, lige-som du lærer at håndtere gruppesamarbejde og formidle produktidéer gennem pitching og mundtlige oplæg samt større skriftlige, akademiske rapporter.

Innovation B - studieretningsfag

I innovation lærer du at skabe forretning ud af de idéer, du får. Du læ-rer at arbejde systematisk, analytisk og kreativt med idéudvikling samt at udvikle værdiskabende og bæredygtige løsninger gennem udformningen af forretningskoncepter, forretningsmodeller og forretningsplaner. Med faget vil du udvikle både din kreative sans og din forretningsmæssige for-ståelse. Endelig har du gennem faget mulighed for at samarbejde med relevante virksomheder og organisationer.

Fag

Studieretningsfag

Teknologi A
Innovation B

Obligatoriske fag

Dansk A
Teknikfag A
Matematik B
Fysik B
Kemi B
Engelsk B
Idéhistorie B
Biologi C
Samfundsfag C
Kommunikation/IT C

Valgfag

Matematik A
Fysik A
Kemi A
Engelsk A
Samfundsfag B
Spansk B
Programmering C
Astronomi C
Psykologi C
Tysk C
Fransk C
Markedskommunikation C
International teknologi- og kultur C
Kulturforståelse C
Finansiering C
Musik- og lydproduktion C

Mål og indhold for de enkelte fag

På Undervisningsministeriets hjemmeside kan du se mål og indhold for de enkelte fag på denne studieretning.

 

Faktaboks

Varighed

3 år


Adgangsgivende

Videregående uddannelser


Ansøgningsfrist

1. marts


Adgangskrav

Bestået 9. kl.

Kent Kjær Urup Hansen
Kent Kjær Urup Hansen
Uddannelseschef
Teknisk Gymnasium Thisted
Tlf: 99 19 19 19

Om os

Teknisk Gymnasium Thisted er Nordvestjyllands naturvidenskabelige gymnasium.
Vi udbyder mange spændende linjer inden for bl.a. naturvidenskab, computervidenskab, sundhed og innovation.

Kontakt

Teknisk Gymnasium Thisted
Lerpyttervej 54
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19