Vælg din uddannelse
Teknisk Gymnasium Thisted
MENU
Ann Mai Øllgaard

Ann Mai Øllgaard

Hvorfor HTX?
Jeg har altid interesseret mig for det naturvidenskabelige område, så derfor var HTX et naturligt valg for mig. Jeg kan godt lide, at der inden for naturvidenskaben er ét fast svar, og at man kan eksperimentere med tingene. Her er tingene er baseret på facts og ikke bare på meninger, som det for eksempel er i samfundsfag.

Om skolen
Der er en rigtig god stemning på skolen. Vi er ikke så stort et gymnasium, og alle snakker med hinanden på tværs af årgangene. Vi er nærmest én stor gruppe. Jeg synes, at det er megafedt at gå her. Især nu, hvor jeg kun har fag, jeg selv har valgt. Jeg er meget motiveret for at forstå og lære mere, og når det så samtidig sker i ene fag, jeg interesserer mig for, så fanger det mig bare og gør, at jeg glæder mig til at komme i skole.

Om den sundhedsvidenskabelige studieretning
Jeg var egentlig startet på den naturvidenskabelige linje, og her havde vi en lærer i biologi, som bare fangede mig. Hun forstod at gøre stoffet spændende, og da hun fortalte om Bioteknologi og de ting, man skulle arbejde med der, syntes jeg, at det lød så spændende, at jeg valgte at skifte. Og det har jeg ikke fortrudt et sekund.

Mit valgfag
Jeg har valgt Kemi på A-niveau. Jeg syntes, at det lød spændende, og så er det noget, jeg kan bruge senere. Der er også en god sammenhæng mellem Kemi og Bioteknologi. Jeg interesserer mig meget for molekylærbiologi, og der er Kemi en mere oplagt kombination end fx idræt.

Mit teknikfag
Jeg interesserer mig både for kemi og madlavning, og i faget ’Proces, levnedsmiddel og sundhed’ undersøger og fremstiller vi selv mad, så det var et oplagt valg for mig. Samtidig passer det godt til det, jeg gerne vil arbejde med på sigt.

Mit yndlingsfag

Det er svært at udpege et enkelt yndlingsfag, for jeg synes, at det skifter lidt. Vi arbejder med forskellige emner i alle fag, og derfor kan det også skifte lidt alt efter, hvad vi arbejder med i de enkelte fag. Men Bioteknologi er nok det, der interesser mig mest. Det er i hvert fald det fag, der mest kontinuerligt interesserer mig.

Det sociale miljø
Det sociale miljø på skolen er mega-godt. Der er et godt sammenhold i klassen, og man indgår både i mindre og større vennegrupper. Jeg snakker fint med de andre årgange, og jeg oplever ikke, at der er konflikter mellem nogen, så det er bare supergodt. Uden for skoletid har vi nogle rigtig hyggelige fredagscaféer og fester. Her er stemningen altid god. Der bliver hyggesnakket, spillet kort og terningespil til caféerne, og der bliver hygget og danset til festerne.

Studietur
Vi har været på en virkelig spændende studietur til London. Det var fedt at komme lidt væk fra skolen og opleve noget nyt. Programmet var planlagt, så det passede til vores uddannelse. Vi var fx på nogle naturvidenskabelige museer, hvor vi fik ny viden, men samtidig var der også indlagt tid til, at man selv kunne planlægge ting ud fra det, der interesserer én. Jeg synes, at det var dejligt, at vi selv fik noget medbestemmelse og ansvar – både i forhold til det planlagt program, men også i forhold til hvad vi ellers ville opleve, hvem vi skulle sove med og så videre.

Fremtiden
I fremtiden drømmer jeg om at fremstille medicin. Om at forske i, hvordan vi kan udvikle medicin, der hjælper folk, uden at der følger mange bivirkninger med. Ellers kunne det også være noget med fødevarer. Det kunne være spændende at forske i, hvad vi putter i vores mad og se på, hvordan vi kan gøre tingene sundere uden at gå ned på smagen og det visuelle.

 

Efter gymnasiet….

…tror jeg, at jeg vil læse molekylær medicin. Jeg overvejer dog også lidt en ingeniøruddannelse inden for kemi og fødevareteknologi. Jeg er ikke 100% sikker endnu, så jeg glæder mig til studiepraktikken, hvor jeg forhåbentlig bliver afklaret med, hvad jeg vil.  

 

Ann Mai, 3.g

Teknisk Gymnasium Thisted

Om os

Teknisk Gymnasium Thisted er Nordvestjyllands naturvidenskabelige gymnasium.
Vi udbyder otte spændende linjer inden for bl.a. naturvidenskab, computervidenskab, sundhed og innovation.

Kontakt

Teknisk Gymnasium Thisted
Lerpyttervej 54
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19