Vælg din uddannelse
Teknisk Gymnasium Thisted
MENU
Laust Agesen

Laust Agesen

Hvorfor HTX?
Jeg vil gerne være ingeniør, og der føler jeg, at det er HTX, der kan give mig det bedste springbræt. Det er en meget projektorienteret uddannelse, hvor man får lov at prøve tingene i praksis, og samtidig undgår jeg at skulle bruge tid på fag, der ikke interesserer mig. Jeg er rigtig glad for at gå på skolen. Selvfølgelig har vi mange timer og lektier, men der er også meget praktisk arbejde, hvor vi får lov at designe og lave produkter. 

Sammenkobling af fag
Jeg kan godt lide, at man sammenkobler mange af fagene på HTX. Vi kan godt arbejde på det samme tema i både Teknologi og design og Innovation, og det fungerer bare rigtig godt, når vi laver noget på tværs af fagene. Det giver en god fleksibilitet, giver nye vinkler på det, man laver, og giver mere tid til fordybelse. Samtidig får man sat tingene ind i en sammenhæng….i en helhed. 

Om studieretningen Innovation og Design
Jeg valgte Innovation og Design, fordi jeg fik det anbefalet. Jeg vil gerne læse til bygningsingeniør, og der passer faget Innovation og Design godt ind. 

Mit valgfag
Jeg har valgt Matematik på A-niveau, fordi det er et krav for at blive optaget på mange af de videregående uddannelser, som jeg interesserer mig for. 

Mit teknikfag
Jeg har valgt Design som teknikfag. Jeg har bl.a. overvejet at læse til arkitekt, og i det her fag, får vi både lov at se, hvordan man designer steder og møbler. Det er meget anvendeligt, hvis man gerne vil lave noget med bygninger.

Mit yndlingsfag
Mit yndlingsfag er ’Byggeri og energi’. Her får vi lov at arbejde med design af huse. I øjeblikket er vi i gang med at lave en bygningsplan over et helt område – lige fra design af lejligheder til P-pladser. Det er rigtig spændende. 

 

Efter gymnasiet….

…vil jeg læse videre. Jeg kunne godt tænke mig at læse noget, der er en blanding af både ingeniør og arkitekt. Jeg vil gerne på sigt arbejde med at etablere noget. Det kan være områder eller bygninger – bare det er noget, hvor man får lov at komme ud og arbejde i feltet også i stedet for bare at skulle sidde inde bag en computer hele tiden.

 

Laust, 3.g.

Teknisk Gymnasium Thisted

Om os

Teknisk Gymnasium Thisted er Nordvestjyllands naturvidenskabelige gymnasium.
Vi udbyder otte spændende linjer inden for bl.a. naturvidenskab, computervidenskab, sundhed og innovation.

Kontakt

Teknisk Gymnasium Thisted
Lerpyttervej 54
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19