Vælg din uddannelse
Teknisk Gymnasium Thisted
MENU
Mourits Jørgensen

Mourits Jørgensen

Om skolen
Skolen har overgået alle mine forventninger. Her stiller man faciliteter til rådighed, så vi også i vores fritid kan arbejde specialiseret inden for forskellige områder som kemi, fysik, robotprogrammering og så videre. Underviserne er meget interesseret i de ting, vi arbejder med og vil gerne høre om vores overvejelser - ikke bare i skoletiden men også i fritiden, hvor de i vid udstrækning er tilgængelige, hvis man har brug for hjælp til ens projekter. Det er et fantastisk studiemiljø, og jeg er rigtig glad for at gå her.

Om den naturvidenskabelige studieretning
Jeg valgte min studieretning ud fra, hvad der passer bedst til det, jeg gerne vil læse bagefter. Og så var jeg nok også lidt påvirket af min storebror, som selv har været glad for at gå på den naturvidenskabelige studieretning, og af Jess, som underviser i fysik, og som jeg synes var meget engageret og interessant at tale med.

Mit valgfag
Jeg har valgt Kemi på A-niveau. Jeg ville gerne arbejde endnu mere med naturvidenskab, og det følte jeg, at jeg ville få mest af ved at vælge kemi. Der er også meget mere fordybning, når man har et fag på A-niveau.

Mit teknikfag
Jeg har valgt ’Proces, levnedsmiddel og sundhed’, fordi jeg gerne ville fordybe mig noget mere i det naturvidenskabelige område. Samtidig synes jeg, at det er et fag, der har en stor praktisk anvendelse. Det er spændende at kigge nærmere på den enkelte proces, når man arbejder med levnedsmidler, og arbejde med, hvordan man kan ændre levnedsmidler – enten til noget mere kunstigt eller noget mere naturligt. Og så er det sjovt at lave mad. Dér tænker jeg, at jeg kan lære nogle nyttige tips til, når jeg skal studere på universitetet, og skal til selv at lave mad, der smager godt, og som ikke er for dyrt at lave.

Mit yndlingsfag
Mit yndlingsfag er matematik. Jeg elsker den teoretiske måde, man opstiller modeller af virkeligheden på gennem matematikken. Jeg kan godt lide, at man kan fordybe sig fuldkommen teoretisk, men at man samtidig også kan opstille modeller til at simulere virkeligheden. 95% af modellerne er underforstået viden, som man selv skal grave sig frem til, og jeg synes, at det er enormt spændende at kunne fordybe sig på den måde.

Det sociale miljø
Det sociale miljø er supergodt. Vi har forskellige komitéer, der arrangerer forskellige ting. For eksempel har vi fredagscafé ca. en gang om måneden. Her kan vi hygge os med kage og øl, få nogle gode snakke om hverdagen, få en snak med andre om de fritidsprojekter, man arbejder på og så videre. Det plejer at være sjovt, og der er altid nogen, man kan snakke med. Der er ikke kliker eller andre ting, der kan være en barriere for at tage kontakt til andre. Vi snakker sammen på tværs af klasser og årgange.

Studietur
Det er lidt forskelligt, hvor man kommer hen på studietur. Nogle har været i Berlin, andre i Dublin, mens vi var i London. Her besøgte vi blandt andet relevante firmaer og andre uddannelsesinstitutioner, og vi lærte både om naturvidenskabelige ting generelt og mere specialiserede ting, som for eksempel processen i ølbrygning. Programmet var lavet, så vi også havde fritid, hvor vi på egen hånd kunne tage ud og opleve ting, vi interesserede os for, og det fungerede rigtig fint.

Fremtidsdrømmen
Jeg kunne godt tænke mig at arbejde som projektleder inden for robotteknologi og programmering. Jeg vil gerne lave programmering, som man kan se i praksis. Sideløbende med projektlederfunktionen vil jeg gerne være selvstændig. Jeg vil gerne have et firma, hvor jeg tilbyder undervisning i systemudvikling og samtidig selv udvikler egne former for løsninger på mindre problemer.

 

Efter gymnasiet….

…vil jeg læse videre på universitetet. Jeg er ikke helt afklaret endnu, men det bliver enten datalogi, robotteknologi eller systemudvikling. I øjeblikket hælder jeg mest til datalogi, for her kan man både få lov at systemudvikle og arbejde med robotter eller en helt tredje form for praksis.

 

Mourits, 3.g.

Teknisk Gymnasium Thisted

Om os

Teknisk Gymnasium Thisted er Nordvestjyllands naturvidenskabelige gymnasium.
Vi udbyder otte spændende linjer inden for bl.a. naturvidenskab, computervidenskab, sundhed og innovation.

Kontakt

Teknisk Gymnasium Thisted
Lerpyttervej 54
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19