Vælg din uddannelse
Thisted Handelsgymnasium
MENU

10. klasse - brobygning Thisted Handelsgymnasium

Formål:

Hhx er en gymnasial uddannelse på det merkantile gymnasium med profilfag inden for jura, økonomi, marketing samt sprog. Hhx forbereder og giver dig adgang til videregående uddannelser, og med de mange internationale fag læser mange videre inden for meget forskellige områder, f.eks. sprog, jura (advokat), økonomi, lærer, pædagog, sygeplejerske - ja, listen er lang. Endelig vælger nogle med en hhx-uddannelse at uddanne sig i banker, forsikringsselskaber o.l. Du har måske allerede været på besøg én dag i 8. klasse, hvor du især oplevede skolens profilfag sammen med dine klassekammerater. Derfor er formålet med dit besøg i 10. klasse, at du nu oplever flere af hhx-uddannelsens fag ved at arbejde tema- og projektorienteret, så du tydeligt kan få indtryk af, hvad det vil sige at være en hhx-elev på Thisted Handelsgymnasium. Du vil blive undervist i de fag, der kendetegner HHX, fx Virksomhedsøkonomi, afsætning, international økonomi, erhvervsjura, markedskommunikation og innovation. Men du kan også møde andre almene fag som dansk, historie, matematik og engelsk.

Indhold:

Elever på hhx-uddannelsen har deltaget i planlægningen dit besøg hos os, og du vil derfor også være sammen med mange af skolens elever i forskellige sammenhænge. Som elev på hhx kan du være med til prøve dig selv af på mange måder og få erfaringer med at arbejde med projekter og cases og samtidig være med til at gøre din skoledag på handelsgymnasiet meget mere spændende., lærerig og sjov. 

Derfor er dine dage på skolen bygget op om et tema – en virkelig situation – hvor du er i gruppe med elever fra din egen skole.

Men først vil du blive modtaget af elever fra hhx, og de vil følge dig hen til klasselokalet og dit gruppebord. Derefter får du en introduktion til hhx-uddannelsen og skolemiljøet og du får en rundvisning på skolen.

Nu er du klar til at opleve hhx og fagene ”live” sammen med undervisere samt elever fra hhx-uddannelsen. Som nævnt bliver det temabaseret, hvor du får mulighed for at arbejde selv med fagene og komme med dine løsninger. 

Vi forventer, at du er interesseret og er med til at alle oplevere succes

Du får naturligvis også info om alle de aktiviteter, du som hhx-elev kan deltage i både ud over undervisningen og i fagene. Det kan være sport, spændende oplevelser med teater, musik, besøg af journalister i krig, sociale medier og andre spændende emner om alt det der sker lige nu og her. Det kan også være virksomhedsbesøg og ekskursioner, men også fester, fredagscaféer, lektiecafé, elevråd etc.

Under dit besøg kan du få svar på mange af dine spørgsmål og elever fra skolen vil afslutte besøget sammen med dig, hvor du får mulighed for at høre endnu mere om hhx og få svar på flere spørgsmål.

Arbejdsform:

Det planlagte brobygningsforløb vil vise dagligdagen på HHX, men der vil også være orientering ved vejleder og præfekter(elever) og undervisning ved lærer og ”student teachers” (elever)

Om os

På Thisted Handelsgymnasium vil du opleve en varieret og spændende undervisning, ekskursioner, studietur, gruppearbejde, casearbejde og udarbejdelse af projekter.

Kontakt

Thisted Handelsgymnasium
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19