Vælg din uddannelse
Thisted Handelsgymnasium
MENU

9. klasse - brobygning Thisted Handelsgymnasium

Formål

Hhx er en gymnasial uddannelse på det merkantile gymnasium med helt nye fag for dig inden for jura, økonomi, marketing samt sprog. Hhx giver dig adgang til videregående uddannelser, og med de mange fag med emner om andre lande læser mange videre inden for meget forskellige områder, f.eks. sprog, jura (advokat), økonomi, lærer, pædagog, sygeplejerske – ja, listen er lang. Endelig vælger nogle med en hhx-uddannelse at uddanne sig i banker, forsikringsselskaber o.l. Du har måske allerede været på besøg én dag i 8. klasse, hvor du især oplevede de nye fag på hhx-uddannelsen for sammen med dine klassekammerater. Derfor er formålet med dit besøg i 9. klasse, at du nu oplever flere af hhx-uddannelsens fag ved fx at være med i undervisningen i en klasse, så du tydeligt kan få indtryk af, hvad det vil sige at være en hhx-elev på Thisted Handelsgymnasium.

Indhold

Du vil deltage i undervisningen i én eller flere 1.g klasser, hvor der vil være elever fra din egen skole, så du kan opleve flere studieretninger. Du vil naturligvis blive inddraget i undervisningen på samme måde som klassens elever – altså være en del af klassen under dit besøg.

Men først vil du blive modtaget af elever fra 1.g-klassen, og de vil følge dig hen til klasselokalet. Den første dag får du også en introduktion til hhx-uddannelsen, skolemiljøet og du får en rundvisning på skolen.

Nu er du klar til at opleve hhx og fagene ”live” sammen med undervisere og klassen. I undervisningen på hhx veksles der mellem mange forskellige undervisnings- og arbejdsformer, hvor du også får mulighed for at arbejde selvstændigt med fagene og komme med dine løsninger og forslag.

Du får naturligvis også info om alle de aktiviteter, du som hhx-elev kan deltage i både ud over undervisningen og i fagene. Det kan være sport, spændende oplevelser med teater, musik, besøg af journaliser i krig, sociale medier og andre spændende emner om alt det der sker nu og her. Det kan også være virksomhedsbesøg og ekskursioner, men også fester, fredagscaféer, lektiecafé, elevråd etc.

I løbet af dagene kan du få svar på mange af dine spørgsmål og elever fra skolen vil afslutte dagene sammen med dig, hvor du får mulighed for at høre endnu mere om hhx og få svar på flere spørgsmål.

Om os

På Thisted Handelsgymnasium vil du opleve en varieret og spændende undervisning, ekskursioner, studietur, gruppearbejde, casearbejde og udarbejdelse af projekter.

Kontakt

Thisted Handelsgymnasium
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19