Vælg din uddannelse
Thisted Handelsgymnasium
MENU
Sara fik job hos Siemens

Sara fik job hos Siemens

Handelsgymnasiet gav Sara de rette værktøjer til at fortsætte på den videregående uddannelse HA Almen på Aarhus Handelshøjskole.

Engang for hvad der efterhånden er mange år siden, satte jeg dagligt mine ben på Thisted Handelsgymnasium. Jeg elskede den tid og de tre år gik alt for hurtigt. Jeg var slet ikke færdig med at have fag som matematik, erhvervsøkonomi og engelsk, så for mig var det et naturligt skridt at læse videre på Handelshøjskolen i Aarhus. På daværende tidspunkt havde jeg en drøm om at blive ejendomsmægler og jeg ville derfor gerne have en større økonomisk forståelse med i bagagen.

Efter handelsgymnasiet blev det Handelshøjskolen i Aarhus

Valget faldt på HA i almen erhvervsøkonomi, da det bød på fag som matematik, finansiering, økonomistyring og andre spændende fag med økonomisk perspektiv. Især det første år var en naturlig overbygning, på det jeg havde lært på handelsskolen. Det gjorde det nemt at falde ind i den nye hverdag, det fede studiemiljø og samtidig have tid til at være sammen med alle de nye spændende mennesker jeg var kommet på hold med (for torsdagsbaren skulle der jo også være plads til!).

Studiejob hos Handelshøjskolens studenterlaug

Efter første år på Handelshøjskolen fik jeg og en af mine tidligere klassekammerater fra handelsgymnasiet studiejob hos Handelshøjskolens Studenterlaug som koordinator for Student Life Fair; en studiemesse som især henvender sig til nystartede elever. Vi havde ansvaret for at organisere hele messen, hvilket indebar alt planlægning, koordinering og budgettering samt alt kommunikation med leverandører, deltagende virksomheder og markedsføring over for de studerende. 

Det var en fantastisk mulighed for at bruge alle de værktøjer i praksis, som jeg var kommet i besiddelse af gennem studiet og min tid på handelsskolen. Som en bonus mødte jeg igennem Studenterlauget samtidig en masse spændende mennesker og fik derved opbygget et uundværligt netværk.

Kandidat i logistik og supply chain management

Efter at have afsluttet bacheloren skulle jeg beslutte mig hvor hvad der så skulle ske. Jeg var kommet frem til, at jeg ikke længere brændte for at blive ejendomsmægler, så jeg sadlede om. Jeg havde nemlig i løbet af bacheloren fået øjnene op for de mere logistik-orienterede fag, så derfor faldt valget på en kandidat i logistik og supply chain management. Denne linje fangede min interesserede fordi den både rummede de meget matematisk tunge fag kombineret med de mere bløde strategiske fag. Ene fag som kunne ruste mig til at få en stilling i en international virksomhed – mit nye mål.

Rusinstruktor gav endnu mere erfaring

Samtidig med starten på kandidaten fik jeg et nyt job hos Studenterlauget – denne gang som rusintruktor. Her havde jeg sammen med en masse andre instruktorer ansvaret for at introducere nye studerende til både det faglige og sociale studiemiljø på skolen. Fremlæggelser havde aldrig været min kop te, så jeg så det her som en oplagt mulighed for at presse mig selv til at stå foran an masse mennesker og være på (og så gjorde det da ikke jobbet mindre kedeligt, at der fulgte nogle vildt fede fester med). Jeg fik her endnu en mulighed for at udfordre mig selv og samtidig møde nye mennesker.

Jeg kan kun anbefale, at man engagerer sig i det studieliv der er på uddannelsesstedet. Om engagementet er af den ene eller anden art, kan for så vidt være underordnet, men får man muligheden for at udfordre sig selv og samtidig møde en masse spændende mennesker, hvorfor så ikke udnytte den? Jeg er i hvert fald glad for at have haft så fede studiejobs.

Et semester på San Diego State University

Eftet at have læst i adskillige år kunne jeg mærke, at jeg begyndte at blive rastløs og trængte til adspredelse i forhold til studiet og udfordringer på det personlige plan. Jeg valgte derfor at tage et semester i udlandet, nærmere bestemt på San Diego State University. Det er den bedste ting, jeg har gjort for mig selv og kunne jeg tage af sted igen i morgen, så var jeg smuttet!

Det faglige niveau kunne ikke helt måles med det, jeg var vant til, men for mig handlede det i større grad om at bryde ud af de daglige, ensformige rutiner og samtidig teste om jeg, som altid har været lidt af et tryghedsmenneske, kunne trives på den anden side af jorden og selv tage hånd om de udfordringer der måtte komme. Det kunne jeg i høj grad og jeg oplevede så mange fantastiske ting, som der slet ikke er plads til at skrive om her.

Uddannelsen gav job hos Siemens Wind Power

Efter at have fuldført kandidaten fik jeg job hos Siemens Wind Power som Equipment Order Manager. Jeg sidder i dag med ansvaret for 10-15 forskellige projekter i Europa og Afrika. Det er mit job at sikre, at alt værktøj der skal bruges for at rejse en mølle er på sitet i rette tid, i den rette mængde og er af den rette slags. Det vil sige, at jeg daglig får brugt mine planlægnings- og koordineringsevner og samtidig kommunikerer jeg med kunder fra hele verden, så her får jeg virkelig gavn af at have været på udveksling.

Handelsgymnasiet gav mig værktøjer til min videregående uddannelse

Tiden på Handelshøjskolen har betydet rigtig meget for mig og fordi jeg havde de rigtige værktøjer med mig fra handelsgymnasiet, så var der tid til at fordybe sig, opbygge venskaber og et solidt netværk, som jeg i dag har meget glæde af.

Held og lykke til jer alle og vælg nu det som gør jer glade – det kommer i længst med.

//Sara

Om os

På Thisted Handelsgymnasium vil du opleve en varieret og spændende undervisning, ekskursioner, studietur, gruppearbejde, casearbejde og udarbejdelse af projekter.

Kontakt

Thisted Handelsgymnasium
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19