Vælg din uddannelse
Thisted Handelsgymnasium
MENU
Mød Emil der rejste til Zimbabwe

Mød Emil der rejste til Zimbabwe

Mød Emil der har valgt at bruge PIU-ordningen til et praktikophold i Zimbabwe. Emil blev student fra Thisted Handelsgymnasium.

Emil Yde tog sin studentereksamen på Thisted Handelsgymnasium og nu er han elev hos virksomheden Grain and Seed Tech, der ligger i hovedstaden Harare i Zimbabwe.

Det hele begyndte med et oplæg om ophold i udlandet. Emil begyndte at tænke, at der måske kunne være mulighed for at komme i praktik i fætterens virksomhed i Zimbabwe og undersøgte det nærmere. Efter en god portion hjælp fra familien og PIU-sekretariatet blev Emils praktik endelig godkendt i marts måned.

Praktikken er en forberedelse til international uddannelse

Emil er helt sikker på, at han vil få mange spændende oplevelser og vil udvikle sig både fagligt og personligt.

”Jeg vil gerne læse international handel på handelshøjskolen, når jeg kommer hjem. Og jeg tror, at mit praktikophold vil være en rigtig god forberedelse til studiet. Jeg bliver selvfølgelig bedre til engelsk, men jeg er også sikker på, at jeg kommer til at lære en masse om en kultur og et arbejdsliv, der er meget forskellig fra det danske.” fortæller Emil.

Europæisk kultur kan inspirere til nye arbejdsgange

Virksomheden Grain and Seed Tech sælger og installerer udstyr som landbruget bruger til at håndtere korn med. Primært er det udstyr, der bliver brugt til alt lige fra forarbejdningen af frø til opbevaringsanlæg. hovedkontoret ligger i Zimbabwe, men virksomheden sælger og opsætter også udstyr i fx Zambia og Malawi.

Karsten Nielsen, der ejer virksomheden ser frem til at få hjælp fra Emil. ”Ud over at sælge udstyr til landbruget, så laver vi også kontrakter med vores kunder om at vedligeholde og drive udstyret. Udstyret er komplekst og mange kunder synes, det er svært at håndtere. Jeg håber, at Emil med sin tekniske snilde kan være en stor hjælp her”.

Karsten Nielsen håber også på, at Emil kan bidrage med nye tanker og ideer til at optimere arbejdsgange og processer. ”Jeg tror helt sikkert, at vi får glæde af Emils europæiske tilgang til tingene. Han kommer fra en hverdag, hvor computerarbejde er almindeligt, så han kan helt sikkert hjælpe os med det administrative som fx økonomi, regnskab og kundekontakt.”

Om os

På Thisted Handelsgymnasium vil du opleve en varieret og spændende undervisning, ekskursioner, studietur, gruppearbejde, casearbejde og udarbejdelse af projekter.

Kontakt

Thisted Handelsgymnasium
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19