Vælg din uddannelse
Thisted Handelsgymnasium
MENU
Med PIU til England

Med PIU til England

Via PIU fik Martin Holst mulighed for at komme i praktik hos Morsø UK Ltd. Læs hvorfor han valgte praktik i udlandet frem for et sabbatår.

Jeg startede på hhx på Thisted Handelsgymnasium på linjen ”Markedsorienteret med kommunikation”. 

Det viste sig, at de næste tre år ville blive de bedste, og ærligt talt, de mest spændende år af mit liv, indtil nu. Som så mange andre unge, havde jeg ingen anelse om, hvad jeg gerne ville med mit liv.

Interessen for salg

Jeg fik studiejob i Føtex, og blev senere ansat i elektronikafdelingen, hvor jeg fik smag for salg. I det hele taget det at lære et produkt at kende, for så bagefter at skulle vise sit værd og sælge mest muligt til kunden. Det synes jeg var toppen! 

Du har en kunde, som har et behov, hvordan giver du så god kundeservice, samtidig med at du får mest muligt gavn til butikken? Det kan hurtigt blive noget af en udfordring, og jeg elsker udfordringer. 

Introduktion til PIU

Vi fik på 3. år en introduktion til hele konceptet omkring PIU. For dig der ikke ved hvad PIU er, så er det en ordning, der giver elever fra hhx og HG mulighed for at få en praktikplads i hovedsagelig England eller Tyskland, hvor de så kan arbejde i et eller to år som en del af en dansk uddannelse. 

Det kan sagtens være at du synes, det lyder lidt for fancy og kedeligt, men hør lige her. Hvad kan være mere genialt end et praktikophold frem for at bruge det sædvanlige sabbatår på at arbejde i en hvilken som dagligvarebutik eller lign.?

Praktik i udlandet giver faglig og personlig erfaring 

Se på det på den her måde, du forbedrer dit sprog, du får arbejdserfaring med internationale virksomheder, en anden kulturforståelse, du får set et andet land og du lærer dig selv meget bedre at kende.

Min pointe er, du får virkelig meget ud af det både fagligt og personligt, så grib chancen!

Praktikken hos Morsø UK Ltd.

Jeg valgte at søge om en praktikplads i England gennem PIU-sekretariatet. Et par ansøgninger, en samtale i Silkeborg og samtale i England senere, fik jeg brev om, at jeg var blevet tilbudt en praktikplads ved Morsø UK Ltd. 

Morsø lyder forhåbentlig bekendt for dig, og det skyldes, at min praktikvirksomhed sælger Morsø Jernstøberis produkter – dvs. er franchisetager. 

Jeg har pt. været hos Morsø UK Ltd. i næsten 1 år, og det er præcis, som jeg havde forestillet mig, bare meget bedre!

Jeg er i salgsafdelingen, hvor jeg sidder på kontoret. Kontordelen lyder måske ikke så spændende, men den her virksomhed har kun omkring 11 medarbejdere, og det gør at man får virkelig meget ansvar!

Mine arbejdsopgaver hos Morsø UK Ltd.

Hvert sted har forskellige opgaver, men det er primært administrativt arbejde vi beskæftiger os med. Der er dog nogle enkelte, som har fået en stilling som butiksmedarbejder i de mindre virksomheder. 

Mine primære arbejdsopgaver er bl.a. at modtage ordrer fra diverse forhandlere (vi er B2B) via fax, e-mail og telefon. Ordrerne registrerer jeg i vores system, tilføjer fragt mv. Jeg modtager selvfølgelig også klager/garantiforespørgsler direkte fra kunder via de samme tre ting samt tekniske spørgsmål fra forhandlere, som jeg så forsøger at løse. 

Derudover har jeg været involveret i nogle projekter, hvor jeg bl.a. skulle indsamle en masse materiale for at få nogle af vores produkter godkendt hos en ekstern organisation samt hjulpet med muligheder og forslag til at forbedre virksomhedens Facebook-side mv.
Jeg håber, min fortælling gav lidt stof til eftertanke, hvis du overvejer at rejse ud med PIU.

Om os

På Thisted Handelsgymnasium vil du opleve en varieret og spændende undervisning, ekskursioner, studietur, gruppearbejde, casearbejde og udarbejdelse af projekter.

Kontakt

Thisted Handelsgymnasium
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19