Vælg din uddannelse
Thisted Handelsgymnasium
MENU
PIU er et godt supplement til hhx

PIU er et godt supplement til hhx

Philip ser sit PIU ophold som en god investering i forhold til karrieren. Med en kandidatgrad og en kontoruddannelse står han stærkt på jobmarkedet.

Jeg blev student fra den internationale linje på Thisted Handelsgymnasium i 2014. Efter 3 vilde, sjove og ikke mindst lærerige år, var jeg nu klar til noget nyt.

Introduktion til PIU

Allerede tidligt på 2. år på HHX hørte jeg første gang om PIU til et foredrag i auditoriet. Her var jeg dog ikke klar til at tage en beslutning, om hvad jeg ville efter gymnasiet. Foredraget kom igen tidligt på 3. År, og denne gang meldte jeg mig til med det samme. Jeg havde hørt om fede oplevelser og historie fra PIU-elever. Det ville jeg gerne selv prøve.

Du får hjælp til det praktiske

Til at starte med føltes det rimeligt uoverskueligt at flytte til udlandet. Der var mange praktiske forhold, som skulle ordnes inden. Som PIU-elev vil du få hjælp fra arbejdsgiver, tidligere PIU elever og PIU vejledere/sekretariatet. Jeg har nu valgt at blive ét år mere for at gøre uddannelsen færdig. Efter 2 år som PIU vil jeg stå med en kontoruddannelse med speciale i administration.

Jeg har fundet en bolig på et kollegie ved navn Campus Südseite. Det er et næsten nybygget kollegie, som er delvist møbleret, allerede når man flytter ind. Dette gør det perfekt til studerende, som flytter til München langvejs fra. Jeg valgte at flytte på kollegie, da jeg ikke ønskede at sidde alene i en lejlighed. Jeg kan godt lide at møde mange nye mennesker, som bl.a. også sker til kollegiets fester.

Arbejdsopgaver og kollegaer

Jeg arbejder hos Mailtrading GmbH / XSmoke® i München. Her hos XSmoke er vi flere PIU-elever på samme arbejdsplads. De første 2 måneder var der rotation, så vi lærte alle arbejdsområderne at kende, hvorefter vi fik mere eller mindre faste pladser. Pladserne blev fordelt, efter hvad vi selv ønskede, og hvad vi var gode til. 

Arbejdet er spændende og kollegaerne blevet til gode venner. På arbejdet er vi mange forskellige nationaliteter, hvilket har lært mig meget om kulturforståelse og sprog. Jeg snakker personligt omtrent ligeligt dansk, engelsk og tysk. Det var en stor udfordring i starten, men jeg har nu lært at skifte mellem sprogene rimeligt flydende.

Mine arbejdsopgaver består primært i markedsføring, webshop-management, administration og IT-support. Dvs. ikke opgaver, som stod i jobbeskrivelsen, men derimod mere opgaver, som jeg selv tog / blev tildelt mig. Vores arbejdsfordeling fungerer nærmere, som en opgave kommer i udbud og så kan de, som er bedst til at løse den, tage den.

Jeg er blevet bedre til sprog, mere selvstændig og fået en masse oplevelser

Allerede efter de første 7 måneder føler jeg, at jeg har lært meget. Jeg står nu med arbejdserfaring, sprogkendskab til tysk, forbedret engelsk, øget selvstændighed og ikke mindst en rygsæk fyldt med uforglemmelige oplevelser. Desuden vil jeg som sagt stå med en kontoruddannelse med speciale i administration efter 2 år. Efter de 2 år vil jeg gerne studere. Da universitet er meget teoretisk, vil det være meget godt for mit CV’et at have både en kontoruddannelse og universitetsuddannelse, når jeg en gang skal ud og søge fuldtidsjob.

Det du vil opleve 

Jeg bor som sagt i München, hvilket er en af de absolut fedeste byer i Tyskland. Lejlighederne er lækre, byen tilbyder alt hvad du kan begære og dernæst er der naturligvis oktoberfesten. Jeg har været her siden 19. Juli 2014, og jeg har haft noget at lave hver eneste weekend. I starten primært med andre PIU-elever rundt om i München for at svinge Lederhosen. Senere har jeg så fået en bredere omgangskreds, så der bliver snakket tysk i fritiden.

Oktoberfesten er et højdepunkt

Oktoberfesten er noget af det vildeste jeg nogensinde har oplevet. Festen forgår over to uger, hvor du i teorien kan tage til pladsen hver dag. For at komme ind lørdag skal du rigtigt tidligt op. Vi stod op klokken 05:30 for at komme ind til pladsen. Derefter stod vi i kø indtil klokken 09:00, hvor vi kom ind i teltet. Her begyndte stemningen at bygge sig op. Der var ikke øl på borderne før klokken 12, hvor der blev slået hul på den første tønde af borgmesteren. Festen gik løs og stemningen var høj fra start til slut. Der blev danset på bordene og sunget med på tyske schlagerhits. Til oktoberfesten er der mange forskellige telte, et til hvert bryghus.  

Jeg glæder mig allerede til næste år.

Alt i alt vil jeg klart anbefale et PIU-ophold. Om du har planer om at studere eller ej, så vil et PIU-ophold altid give dig både noget på CV’et, men også oplevelser, som du ikke ellers ville have fået!

Om os

På Thisted Handelsgymnasium vil du opleve en varieret og spændende undervisning, ekskursioner, studietur, gruppearbejde, casearbejde og udarbejdelse af projekter.

Kontakt

Thisted Handelsgymnasium
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19