Vælg din uddannelse
Thisted Handelsgymnasium
MENU
EM i entreprenørskab

EM i entreprenørskab

Tidligere hhx'er skal til Bukarest

Tidligere hhx’er skal til EM i entreprenørskab

En krykke af bæredygtigt pap kvalificerede Mathias Søe Snejstrup og gruppen Danish Cardboard Tech til EM i entreprenørskab i Bukarest, Rumænien til juli. Mathias afsluttede sin hhx fra Thisted Handelsgymnasium i 2011.

Gruppen Danish Cardboard Tech, hvis medlemmer alle er i gang med at tage en professionsbachelor i Innovation og entreprenørskab på Erhvervsakademi Aarhus, kom på ideen til krykken af pap efter gennemgang af en række idégenereringsværktøjer, som de har lært på studiet.

Bæredygtigt, billigt, let og vandtæt

Krykken, som de fire drenge har opfundet, falder fuldstændig i tråd med nutidens fokus på bæredygtighed. Derudover passer den fint ind i de udfordringer som sygehusene står med – udleverede krykker leveres ikke altid tilbage igen.

”Vi laver både en dansk udgave (albuekrykken) og en amerikaniseret udgave, hvor man støtter under armhulen. Krykken bliver vandtæt og kan holde til de vægtkrav der findes” fortæller Mathias om gruppens produkt. 

Fra idé til finaleplads

Turen fra idé til finalepladsen har strakt sig over en eksamensopgave i at lave en forretningsmodel samt deltagelse entreprenørskabsforløbet Start Up Programme, der er et entreprenørskabsforløb for studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser

Konkurrencerne afholdes af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Erhverv. 

”Efter vores eksamensopgave, deltog vi først i en idékonkurrence i kategorien Sundhed og velfærd. Her vandt vi suverænt. Det kvalificerede os til DM i entreprenørskab, og her vandt vi også i kategorien Sundhed & velfærd samt Tønder Energi- og Miljø særprisen på 20.000 kr. Det betød, at vi fik en samlet 2. plads, og den gav os en direkte billet til EM i entreprenørskab i Bukarest til juli”, forklarer Mathias.

Fremtidsperspektiverne

Når Danish Cardboard Tech vender hjem fra EM, venter 3. semester. Her er planen, at gruppen skal i praktik i deres egen virksomhed, så de kan bruge al deres tid på at stable deres virksomhed på benene.

”Derudover skal vi selvfølgelig have udviklet på vores prototype, så vi kan komme i gang med at teste produktet”, slutter Mathias.

Navne på partnere i Danish Cardboard Tech

Mathias Søe Snejstrup

Morten Keil

Kasper Tindbæk

Mads Reinholdt

 

 

Af Mette Horsmark Kristensen den 01-06-2016

Om os

På Thisted Handelsgymnasium vil du opleve en varieret og spændende undervisning, ekskursioner, studietur, gruppearbejde, casearbejde og udarbejdelse af projekter.

Kontakt

Thisted Handelsgymnasium
Lerpyttervej 52
7700 Thisted
Telefon: 99 19 19 19