Rejs ud og oplev verden

- og få samtidig værdifuld erhvervserfaring med i bagagen

Det lyder da slet ikke så tosset, vel? Og det er faktisk en reel mulighed for dig, der har afsluttet din gymnasiale uddannelse på handelsgymnasiet eller har færdiggjort en EUX. Med PIU (Praktik I Udlandet) kan du, i op til to år efter du har afsluttet din uddannelse, komme i ét års praktik i en international virksomhed. Det vil typisk være i Tyskland eller England, men praktikpladser i andre lande kan også være en mulighed.

Paris Danske Hus

Et PIU-ophold vil give dig en ordentlig én på opleveren, samtidig med at du:

  • En uddannelse inden for kontor eller handel, som du kan bygge videre på
  • Får værdifuld international erhvervserfaring
  • Bliver ret skarp i at kommunikere på andet sprog
  • Får brugbar indsigt i et andet lands kultur og arbejdsliv
  • Skaber dig et netværk og får nye venner på tværs af landegrænser
  • Tager et kvantespring i din personlige udvikling, når du skal stå på egne ben og bo og arbejde i et fremmed land

Lyder det som noget for dig? Så bør du kontakte vores afdelingsleder og praktikkoordinator Sigurd Skovborg. Han kan svare på stort set alle spørgsmål om PIU, fortælle dig om de faglige og personlige krav, du skal leve op til, og så kan han ikke mindst hjælpe dig med det praktiske omkring tilmelding til PIU-ordningen. Du kan fange Sigurd på telefon 99 19 19 19 eller via mail: ss@eucnordvest.dk

Du kan selvfølgelig også bare hoppe forbi www.piu.dk og finde svar på dine spørgsmål.

EUC Nordvest 1 02594
Tobias Web

Undervisningen på HHX er meget virkelighedsnær. Man kan se med alle fag, hvad det kan bruges til, og man kan sætte det i perspektiv til de ting, der sker omkring en. Jeg synes, at underviserne er gode til at konkretisere tingene. De inddrager artikler om ting, der sker lige her og nu, så det er meget aktuelt, det vi arbejder med frem for blot gamle teorier. Samtidig får vi lov at arbejde med teorierne i praksis i forskellige virksomhedscases.

Tobias, 3.g, Morsø Handelsgymnasium