”Åbent Skib” på skoleskibet Athene

2. sept. 2020

Athene 2

Fiskeriskolen i Thyborøn vil i løbet af uge 38 og uge 39 besøge en række jyske havne med skoleskibet Athene. Overvejer man at uddanne sig til erhvervsfisker, er ”Åbent Skib” på Athene en unik mulighed for at møde op og høre mere om uddannelsen og samtidig få indblik i, hvordan man bor og arbejder ombord på et fiskefartøj.

Grundet COVID19 er mange uddannelsesmesser, møder og øvrige arrangementer blevet aflyst, og derfor har Fiskeriskolen EUC Nordvest, i samarbejde med en række lokale fiskeriforeninger, valgt at bringe ”skolen” ud til potentielle elever gennem Åbent Skib-arrangementerne. Der er tale om et åbent arrangement, så alle interesserede er velkomne til at lægge vejen forbi skoleskibet.  

- Erhvervsfiskeruddannelsen er en spændende uddannelse, hvor der ovenikøbet er garanti for en praktikplads. Det budskab vil vi gerne have spredt, og derfor har vi valgt at bruge vores ressourcer på at komme ud til målgruppen, når de nu ikke har mulighed for at møde os på de aflyste uddannelsesmesser. Vi vil gerne gøre det nemt for de unge at skaffe sig den nødvendige viden om og indsigt i erhvervsfiskeruddannelsen, så de har et solidt grundlag at træffe deres uddannelsesvalg ud fra. Det samme gælder i øvrigt i forhold til relevante uddannelsesinstitutioner, vejledere, undervisere, samarbejdspartnere og andre interesserede – de er også mere end velkomne til at besøg skoleskibet, fastslår afdelingschef Claus Henry Hansen fra Fiskeriskolen.

02 1932

Til Åbent Skib vil der være mulighed for at få en snak med en erhvervsfisker og nogle af erhvervsfiskereleverne, og herudover vil Fiskeriskolens uddannelseskonsulenter være tilstede. Der er således rig mulighed for at indhente masser af information om uddannelsen og de karrieremuligheder, den åbner op for.

Skoleskibet Athene lægger til kaj i følgene havne:

Hvide Sande (14.-15. september)

Thyborøn (16.-17.  september)

Hanstholm (18.-19. september)

Hirtshals (21.-22. september)

Skagen (23.-24. september)

Strandby (25.- 26. september)

 

 

Af Lotte Heshe, 2. sept. 2020