Vælg din uddannelse
Morsø Landbrugsskole
MENU
Frederik bliver landmand

Frederik bliver landmand

Frederik har altid interesseret sig for traktorer - men egentlig troede han, at han skulle være mekaniker. Det var før, han startede på landbrugsuddannelsen på Morsø Landbrugsskole.

Jeg har altid interesseret mig for traktorer

Helt siden jeg var lille har traktorer interesseret mig. Min farfar er den eneste, der har arbejdet med landbrug, så det tænkte jeg aldrig på, at jeg skulle. 

Jeg startede på grundforløbet til traktormekaniker, men fandt ud af at det slet ikke var mig. 

Så startede jeg på Morsø Landbrugsskole - og pludselig havde jeg fundet det, jeg gerne ville.

Grundforløbet på landmandsuddannelsen

Det var rigtig spændende at være på grundforløbet. Jeg lærte en hel masse om dyr, miljø, sikkerhed og var på medicinkursus. Jeg vidste jo intet om landbrug i forvejen, så jeg sugede til mig.

I praktik på et svinelandbrug 

Lige nu er jeg i praktik på et svinelandbrug og jeg elsker det. Det første jeg gør hver morgen er at tjekke foder og se om der er syge grise. Jeg er mest i løbeafdelingen, men er også med i marken, hvor jeg får lov til at køre traktor.

Kostskolen

Kostskolen er det fedeste. Der er sådan et godt sammenhold, vi har det super sjovt sammen og hjælper hinanden med lektierne. Hvis jeg boede hjemme, ville jeg nok ikke få lavet lektier.

Fremtiden

Jeg overvejer lige nu, om jeg skal uddanne mig videre, så jeg kan blive driftsleder på et landbrug. Men jeg har også overvejet at få min egen virksomhed.

Først og fremmest skal jeg nok aftjene min værnepligt, når jeg er færdig på landmandsuddannelsen.

Om os

Morsø Landbrugsskole er en aktiv skole, der har godt fat i erhvervslivet og er en aktiv medspiller i det lokale samfund. Vi kalder det "lokal udvikling med lokale kræfter".
Vores elever vælger ofte os, fordi vi har et stort nærvær, fede faciliteter og lærerne er meget mere end bare lærere.

Kontakt

Morsø Landbrugsskole
Mosegårdsvej 10
7900 Nykøbing Mors
Telefon: 3010 6531