teknik, metal, auto og transport

Fagretningen for dig, der drømmer om at få muligheden for at optimere og udtænke nye produkter til industrien gennem metalforarbejdning eller programmering, og dig, der er vild med motorer og mekanik, og som derfor satser på en fremtid inden for transport.

EUC Nordvest 3 02609

Industrien mangler i den grad medarbejdere, der kan tænke ud af boksen og være med til at skabe nye spændende og bæredygtige løsninger for vores produktionsvirksomheder. Og i transportsektoren er man i fuld gang med den grønne omstilling og efterspørger dygtige medarbejdere til at støtte denne udvikling. Det gælder i forhold til sikker og økonomisk fragtkørsel, hvor danske chauffører er blandt de bedst uddannede. Og det gælder inden for autobranchen, hvor de mange nye teknologier stiller høje krav til fremtidens mekaniker.

Er du vild med at ”makke” i maskiner, kan du lide at bruge hovedet til at udtænke nye løsninger, og brænder du for at arbejde med de nyeste robotteknologier og 3D-print? Eller er du mere tændt på at køre vejene tynde eller have hovedet begravet under en motorhjelm? Uanset hvad, er et godt sted at starte fagretningen Teknik, Metal, Auto og Transport, der udbyder følger uddannelser:

På GF1 er undervisningen bygget op omkring konkrete tværfaglige projekter, hvor du både arbejder praktisk med opgaverne og får kendskab til teorien inden for de forskellige brancher. Inden for teknik og metal kunne en opgave fx være at designe og skabe små møller ved hjælp af svejsning og 3D-print. Mens en opgave inden for auto og transport kunne være at bygge gokarts helt fra bunden med design, konstruktion, opbygning og motoroptimering og efterfølgende afslutte forløbet med et mini-Le Mans, hvor vi tester gokartene.

Undervisningen varierer mellem praktiske opgaver i værkstedet (husk arbejdstøj og sikkerhedsfodtøj) og grundfagsundervisning i den fælles GF1-afdeling. Når du har afsluttet Grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle skolens uddannelser, når du fortsætter på Grundforløb 2.

EUC Nordvest 3 03635