Brænder du for at blive klogere på politiske, økonomiske og kulturelle forhold på såvel nationalt som internationalt niveau? Synes du, at fag som samfundsfag og international økonomi lyder drønspændende? Og går du måske med en drøm om på sigt at gøre karriere i en international virksomhed?

På studieretningen ’Samfund og internationale forhold’ kommer du til at lære en masse om dansk og international politik og økonomi. Du kommer til at lære om, hvordan forskellige politiske greb og økonomiske tiltag influerer på samfundslivet, hvordan udviklingen i andre lande kan influere på danske forhold, og hvordan du kan tilgå aktuelle emner og samfundsforhold med kritiske øjne og sund fornuft.

På denne studieretning skal du bl.a. have samfundsfag på C-niveau og international økonomi på A-niveau, så du får rig mulighed for at fordybe dig i samfundsforhold og international økonomi gennem alle tre år. Det er samtidig en studieretning, hvor vi prioriterer højt, at vi kommer ud og oplever samfundet og andre kulturer med egne øjne på studieture og rejser i både ind- og udland. Ubekendte faktorer, som COVID-19, gør dog, at vi ikke p.t. har mulighed for at udstede nogen garanti i forhold til udenlandsrejser.

FJERRITSLEV HANDELSGYMNASIUM BROCHURE

Hør Michelle fortælle om Fjerritslev Handelsgymnasium

Optagelse og ansøgning

Du skal søge om optagelse via optagelse.dk. Husk at du skal have lavet en uddannelsesplan for at kunne ansøge – den kan din UU-vejleder hjælpe dig med at lave.

KARRIEREMULIGHEDER

En HHX fra Fjerritslev Handelsgymnasium er din direkte adgang til en videregående uddannelse på f.eks. universitetet eller en handelshøjskole. 

HHX Fjer03
Sara Web

Der er et godt socialt miljø her – vi har det både godt sammen i klassen, men også med alle de andre elever på gymnasiet. I frikvartererne, til fredagscaféer og fester er vi jo sammen med eleverne fra de øvrige uddannelser, og det fungerer rigtig godt. Samtidig er der også mange aktivitetstilbud uden for skoletid. Man kan fx gå gratis til FG Fit, e-sport, Explorer Outdoor, mountainbike og håndbold, så der er god mulighed for at hygge sig på tværs af klasser og uddannelser både i og uden for skoletiden.

Sara, 3.g. Fjerritslev Handelsgymnasium