Brænder du for at blive klogere på politiske, økonomiske og kulturelle forhold på såvel nationalt som internationalt niveau? Synes du, at fag som samfundsfag og international økonomi lyder drønspændende? Og går du måske med en drøm om på sigt at gøre karriere i en international virksomhed?

På studieretningen ’Samfund og internationale forhold’ kommer du til at lære en masse om dansk og international politik og økonomi. Du kommer til at lære om, hvordan forskellige politiske greb og økonomiske tiltag influerer på samfundslivet, hvordan udviklingen i andre lande kan influere på danske forhold, og hvordan du kan tilgå aktuelle emner og samfundsforhold med kritiske øjne og sund fornuft.

På denne studieretning skal du bl.a. have samfundsfag på C-niveau og international økonomi på A-niveau, så du får rig mulighed for at fordybe dig i samfundsforhold og international økonomi gennem alle tre år. Det er samtidig en studieretning, hvor vi prioriterer højt, at vi kommer ud og oplever samfundet og andre kulturer med egne øjne på studieture og rejser i både ind- og udland. 

FJERRITSLEV HANDELSGYMNASIUM BROCHURE

Hør Michelle fortælle om Fjerritslev Handelsgymnasium

Optagelse og ansøgning

Du skal søge om optagelse via optagelse.dk. Husk at du skal have lavet en uddannelsesplan for at kunne ansøge – den kan din UU-vejleder hjælpe dig med at lave.

KARRIEREMULIGHEDER

En HHX fra Fjerritslev Handelsgymnasium er din direkte adgang til en videregående uddannelse på f.eks. universitetet eller en handelshøjskole. 

HHX Fjer03
Viktor Hhx Fjerritslev

Vi bor under samme tag som STX og HF, og det betyder, at vi er fælles om sociale arrangementer som fredagscaféer, musicals og fester. Når vi rejser på studieture til fx Prag og Hamborg, rejser vi også på tværs af årgange, og jeg synes, det er fedt, at vi er så blandede. Det er spændende, at vi har så mange fag, der relaterer sig til alt det, der sker i den rigtige verden. Jeg føler helt klart, at undervisningen giver mening, og at det er noget, jeg kommer til at kunne bruge fremadrettet.

Viktor, 2.g. Fjerritslev Handelsgymnasium