Linjer

Den 3-årige gymnasiale uddannelse på Teknisk Gymnasium Thisted er både spændende og udfordrende. Se de 12 linjer på uddannelsen her. 

digital design and  communications

Sådan er HTX opbygget

HTX består, ligesom andre gymnasieretninger, af et grundforløb på 10 uger efterfulgt af et studieretningsforløb på 2 ¾ år.

På Teknisk Gymnasium har du optimale muligheder for at designe din studentereksamen, så den matcher dine ønsker og behov. I løbet af dine tre år på HTX vælger du nemlig selv studielinjer, valgfag og teknikfagsområde. Grundforløbsperioden afsluttes med to grundforløbseksamener: Én i Naturvidenskab og én i Produktudvikling.

Studieretningsforløb

Når du har afsluttet dit grundforløb, fortsætter du på dit studieretningsforløb, hvor du skal vælge, hvilken af de 12 studieretninger, Teknisk Gymnasium Thisted udbyder, du vil fordybe dig i. Studieretningerne ligger inden for områderne Science, Health, Technology, Digital Design og Communications.  

Teknikfag og valgfag

Ud over den valgte studieretning har du yderligere to specialiseringsmuligheder. Du skal nemlig også vælge valgfag og teknikfag. Valgfag har du mulighed for at få både i 2.g og 3.g. Teknikfag A har du kun i 3.g. og her kan du vælge mellem følgende specialiseringsområder:

  • Byggeri og Energi
  • Udvikling og Produktion
  • Proces, Levnedsmiddel og Sundhed
  • Digital Design og udvikling.

Som gymnasieelev skal du op til mindst 10 eksaminer i løbet af dine tre år i gymnasiet, ligesom du i løbet af 1. og 2. g. også vil skulle op til minimum 5 årsprøver. Når alle eksaminer er bestået, er du i mål og kan officielt kalde dig student fra Teknisk Gymnasium.

1630X710 HTX13
HTX William

Jeg har valgt studieretningen Naturvidenskab, hvor jeg har både Fysik og Matematik på A-niveau. Matematik er nok yndlingsfaget. Jeg kan godt lide processen med at bruge de regler og metoder, man lærer her, til at løse forskellige opgaver. Jeg synes, at det er nemt at se sammenhængen til, hvad det vi lærer kan bruges til senere hen. Jeg har dog endnu ikke lagt mig fast på, hvad jeg vil efter gymnasiet. HTX rammer et bredt felt, så der er mange muligheder.

William, Teknisk Gymnasium Thisted

HTX Lucas

Jeg har altid været interesseret i dét at skabe noget og lave scenarier for, hvorfor ting er konstrueret, som de er. Samtidig synes jeg, at HTX har de mest spændende fag, så derfor valgte jeg Teknisk Gymnasium Thisted. Lærerne her er gode, og man lærer noget nyt hver eneste dag. Jeg har valgt studieretningen ’Ingeniørvidenskab’, og her kan jeg især godt lide fagene Teknologi, Innovation og Matematik. Særligt i Teknologi og Innovation har vi rigtig stor frihed til selv at arbejde med tingene og finde vores egne måder at løse tingene på.

Lucas, Teknisk Gymnasium Thisted

Nour Kordi

Så snart man træder ind her på HTX, kan man bare mærke, at man er velkommen. Fredagscaféerne og festerne er også med til at binde os sammen. Her kommer man tættere på de andre årgange, og det er både sjovt og hyggeligt at deltage. HTX er meget anderledes end folkeskolen. Fagligt kan man godt mærke, at det hele er kommet et niveau op, men det er også mere frit her, og det øger helt klart min motivation. Lærerne er gode til at sætte sig ind i vores tankegang og vurdere tingene ud fra vores perspektiv. Det er ret fedt. 

Nour, Teknisk Gymnasium Thisted

Manuela Topic

Jeg vil gerne være arkitekt, så jeg har valgt Design B som et af mine studieretningsfag. Det er et fag, hvor man virkelig kan få lov at være kreativ og skabe idéer fra bunden af. Der er ingen grænser. Vi får lov at arbejde med mange forskellige projekter – alt fra at designe et møbel, en plakat, en bog eller et helt andet produkt. Jeg er meget positiv overrasket over faget – vi får virkelig lov at bruge vores kreativitet, og jeg føler helt sikkert, vi får oparbejdet nogle af de kompetencer, jeg får brug for i fremtiden.

Manuela, Teknisk Gymnasium Thisted

Tobias Christensen

Det digitale er vejen frem. Flere og flere ting bliver digitaliseret, så der bliver brug for flere, der kan noget inden for programmering. I starten troede jeg, at programmering ville være for svært for mig – men vi starter ud helt fra bunden, og lærerne er gode til at få os med. Det er jo et helt nyt ”sprog”, vi skal lære, men man kan sagtens være med, selvom man ikke har arbejdet med det før.

Tobias, Teknisk Gymnasium Thisted

Rundvisning på Teknisk Gymnasium Thisted

lyst til EN RUNDVISNING ?

Læg vejen forbi Teknisk Gymnasium Thisted, så du selv kan tjekke de fysiske rammer ud, og få dig en snak med en underviser, elev eller studievejleder. Book en tid via linket herunder.

BOOK EN RUNDVISNING

Rundvisning på Teknisk Gymnasium Thisted