Sundhedsvidenskab

Drømmer du om en karriere inden for sundhedsvæsenet – måske som læge, dyrlæge, psykolog, fysioterapeut eller sygeplejerske? Så er studieretningen ’Sundhedsvidenskab’ et oplagt valg.

På den sundhedsvidenskabelige studieretning arbejder vi med spørgsmål som: Kan vi forbedre naturen? Og skal vi? Her bliver du jævnligt udfordret på at vurdere de etiske dilemmaer, som de bioteknologiske muligheder skaber.

Sundhedsvidenskab befinder sig i krydsfeltet mellem biologi, kemi, matematik og sundhed – fag, som alle er superrelevante i den sundhedsvidenskabelige verden. Gennem eksperimentelt arbejde, teoriforståelse og etisk stillingtagen, får du indblik den igangværende bioteknologiske revolution inden for eksempelvis gensplejsning, sygdomsbekæmpelse og fødevareudvikling.

Brochure - Teknisk Gymnasium Thisted

Hør Thea fortælle om Teknisk Gymnasium Thisted

studiemiljø

Selvom vi bor under samme tag som en række andre ungdomsuddannelser, og i den sammenhæng er en del af et større studiemiljø, så har vi stadig vores helt egen afdeling, hvor vi kan være os selv. Her bliver du en del af et supergodt og velfungerende HTX-studiemiljø, hvor eleverne hygger sig på tværs af klasser og årgange, hvor alle kender hinanden, og hvor der altid er en hjælpende hånd i nærheden, hvis der er et projekt, der driller eller du har brug for hjælp til lektierne.

Se mere

1630X710 HTX03

Optagelse og ansøgning

Du kan søge optagelse via www.optagelse.dk.

Hvis du går i 9. eller 10. klasse, skal du have lavet en uddannelsesplan for at kunne ansøge – den kan ungdomsvejlederen på din skole/efterskole hjælpe dig med at lave.

Hvis du er gået ud af skolen og ønsker at søge om optagelse på Teknisk Gymnasium Thisted, skal du tilmelde dig på optagelse.dk.

Fra d. 1. juni får du svar på, om du er optaget på Teknisk Gymnasium Thisted.