Rejs ud og oplev verden

- og få samtidig værdifuld erhvervserfaring med i bagagen

Det lyder da slet ikke så tosset, vel? Og det er faktisk en reel mulighed for dig, der har afsluttet din gymnasiale uddannelse på handelsgymnasiet eller har færdiggjort en EUX. Med OPU (Oplæring i Udlandet) kan du, i op til to år efter du har afsluttet din uddannelse, komme i ét års praktik i en international virksomhed. Det vil typisk være i Tyskland eller England, men praktikpladser i andre lande kan også være en mulighed.

Paris Danske Hus

Et OPU-ophold vil give dig en ordentlig én på opleveren, samtidig med at du:

  • En uddannelse inden for kontor eller handel, som du kan bygge videre på
  • Får værdifuld international erhvervserfaring
  • Bliver ret skarp i at kommunikere på andet sprog
  • Får brugbar indsigt i et andet lands kultur og arbejdsliv
  • Skaber dig et netværk og får nye venner på tværs af landegrænser
  • Tager et kvantespring i din personlige udvikling, når du skal stå på egne ben og bo og arbejde i et fremmed land

Lyder det som noget for dig? Så bør du kontakte vores afdelingsleder og praktikkoordinator Sigurd Skovborg. Han kan svare på stort set alle spørgsmål om OPU, fortælle dig om de faglige og personlige krav, du skal leve op til, og så kan han ikke mindst hjælpe dig med det praktiske omkring tilmelding til OPU-ordningen. Du kan fange Sigurd på telefon 99 19 19 19 eller via mail: ss@eucnordvest.dk

Du kan selvfølgelig også bare hoppe forbi www.piu.dk og finde svar på dine spørgsmål.

EUC Nordvest 1 02594
Katrine Hhx Morsø

I 2.g.har vi erhvervscase, hvor vi virkelig får mulighed for at arbejde i dybden med vores casevirksomhed, og det gør det bare meget nemmere og langt mere spiseligt at arbejde med den teoretiske del, når vi kan lære om det gennem en rigtig virksomhed.

Studiemiljøet er også godt. Vi fungerer godt sammen - både i de enkelte klasser, men også på tværs af årgangene, og så gør det selvfølgelig også meget for det sociale, at vi har nogle gode fester og fredagscaféer.

Katrine, 3.g, Morsø Handelsgymnasium