Samfund og internationale forhold

Brænder du for at blive klogere på politiske, økonomiske og kulturelle forhold på såvel nationalt som internationalt niveau? Synes du, at fag som samfundsfag og international økonomi lyder drønspændende? Og går du måske med en drøm om på sigt at gøre karriere i en international virksomhed?

På studieretningen ’Samfund og internationale forhold’ kommer du til at lære en masse om dansk og international politik og økonomi. Du kommer til at lære om, hvordan forskellige politiske greb og økonomiske tiltag influerer på samfundslivet, hvordan udviklingen i andre lande kan influere på danske forhold, og hvordan du kan tilgå aktuelle emner og samfundsforhold med kritiske øjne og sund fornuft.

På denne studieretning skal du bl.a. have samfundsfag på C-niveau og international økonomi på A-niveau, så du får rig mulighed for at fordybe dig i samfundsforhold og international økonomi gennem alle tre år. Det er samtidig en studieretning, hvor vi prioriterer højt, at vi kommer ud og oplever samfundet og andre kulturer med egne øjne på studieture og rejser i både ind- og udland. 

MORSØ HANDELSGYMNASIUM BROCHURE

Hør Sofie fortælle om Morsø Handelsgymnasium

Optagelse og ansøgning

Du skal søge om optagelse via optagelse.dk. Husk at du skal have lavet en uddannelsesplan for at kunne ansøge – den kan din UU-vejleder hjælpe dig med at lave.

KARRIEREMULIGHEDER

En HHX fra Morsø Handelsgymnasium er din direkte adgang til en videregående uddannelse på f.eks. universitetet eller en handelshøjskole. 

1630X710 HHX Morsø01
Katrine Hhx Morsø

I 2.g.har vi erhvervscase, hvor vi virkelig får mulighed for at arbejde i dybden med vores casevirksomhed, og det gør det bare meget nemmere og langt mere spiseligt at arbejde med den teoretiske del, når vi kan lære om det gennem en rigtig virksomhed.

Studiemiljøet er også godt. Vi fungerer godt sammen - både i de enkelte klasser, men også på tværs af årgangene, og så gør det selvfølgelig også meget for det sociale, at vi har nogle gode fester og fredagscaféer.

Katrine, 3.g, Morsø Handelsgymnasium