Linjer

Den 3-årige gymnasiale uddannelse på Teknisk Gymnasium Thisted er både spændende og udfordrende. Se de 12 linjer på uddannelsen her. 

digital design and  communications

Sådan er HTX opbygget

HTX består, ligesom andre gymnasieretninger, af et grundforløb på 10 uger efterfulgt af et studieretningsforløb på 2 ¾ år.

På Teknisk Gymnasium har du optimale muligheder for at designe din studentereksamen, så den matcher dine ønsker og behov. I løbet af dine tre år på HTX vælger du nemlig selv studielinjer, valgfag og teknikfagsområde. Grundforløbsperioden afsluttes med to grundforløbseksamener: Én i Naturvidenskab og én i Produktudvikling.

Studieretningsforløb

Når du har afsluttet dit grundforløb, fortsætter du på dit studieretningsforløb, hvor du skal vælge, hvilken af de 12 studieretninger, Teknisk Gymnasium Thisted udbyder, du vil fordybe dig i. Studieretningerne ligger inden for områderne Science, Health, Technology, Digital Design og Communications.  

Teknikfag og valgfag

Ud over den valgte studieretning har du yderligere to specialiseringsmuligheder. Du skal nemlig også vælge valgfag og teknikfag. Valgfag har du mulighed for at få både i 2.g og 3.g. Teknikfag A har du kun i 3.g. og her kan du vælge mellem følgende specialiseringsområder:

  • Byggeri og Energi
  • Udvikling og Produktion
  • Proces, Levnedsmiddel og Sundhed
  • Digital Design og udvikling.

Som gymnasieelev skal du op til mindst 10 eksaminer i løbet af dine tre år i gymnasiet, ligesom du i løbet af 1. og 2. g. også vil skulle op til minimum 5 årsprøver. Når alle eksaminer er bestået, er du i mål og kan officielt kalde dig student fra Teknisk Gymnasium.

EUC Nordvest 2 01197
Alexander 0989

Jeg har en stor interesse for fysik og matematik, men alle de øvrige fag er også meget videnskabeligt orienterede. Vi har nogle rigtig gode faciliteter her på skolen. Der er rig mulighed for at udføre forskellige eksperimenter, og når vi først har fået vores værkstedskørekort, må vi også bruge skolens Makerspace. Lærerne er meget fleksible i forhold til at stå til rådighed uden for skoletiden, hvis vi gerne vil tale med dem om emner, vi arbejder med i fritiden.

Alexander, Teknisk Gymnasium Thisted

Mille 0965

Jeg kendte ingen, da jeg startede her, men de har været mega-gode til at tage imod mig. Alle snakker med alle, og der er ikke noget hierarki. Jeg mærker ikke, at jeg er 1.g’er. Jeg snakker lige så godt med flere af 2.g’erne, som jeg gør med mange af 1.g’erne. Og så er undervisningen her bare supergod. Jeg kan godt lide, at vi kommer meget ud og arbejde med tingene i praksis i stedet for bare at skulle sidde og læse i en bog.”

Mille, Teknisk Gymnasium Thisted

Jonas 0982

Det er fedt, at vi både har meget gruppearbejde og mange naturvidenskabelige og kreative fag, som vi ikke har haft i folkeskolen. Jeg har valgt den naturvidenskabelige studieretning, da jeg gerne ville have både matematik og fysik på A-niveau. Fysik er helt klart mit yndlingsfag, og jeg har derfor også valgt astronomi som valgfag da det lægger sig meget op af fysikken. Der er mange broer imellem de to fag, så det er lidt ligesom at have udvidet fysik.

Jonas, Teknisk Gymnasium Thisted

Rundvisning på Teknisk Gymnasium Thisted

lyst til EN RUNDVISNING ?

Læg vejen forbi Teknisk Gymnasium Thisted, så du selv kan tjekke de fysiske rammer ud, og få dig en snak med en underviser, elev eller studievejleder. Book en tid via linket herunder.

BOOK EN RUNDVISNING

Rundvisning på Teknisk Gymnasium Thisted