Rejs ud og oplev verden

- og få samtidig værdifuld erhvervserfaring med i bagagen

Det lyder da slet ikke så tosset, vel? Og det er faktisk en reel mulighed for dig, der har afsluttet din gymnasiale uddannelse på handelsgymnasiet eller har færdiggjort en EUX. Med OPU (Oplæring i Udlandet) kan du, i op til to år efter du har afsluttet din uddannelse, komme i ét års praktik i en international virksomhed. Det vil typisk være i Tyskland eller England, men lærepladser i andre lande kan også være en mulighed.

Paris Danske Hus

Et OPU-ophold vil give dig en ordentlig én på opleveren, samtidig med at du:

  • En uddannelse inden for kontor eller handel, som du kan bygge videre på
  • Får værdifuld international erhvervserfaring
  • Bliver ret skarp i at kommunikere på andet sprog
  • Får brugbar indsigt i et andet lands kultur og arbejdsliv
  • Skaber dig et netværk og får nye venner på tværs af landegrænser
  • Tager et kvantespring i din personlige udvikling, når du skal stå på egne ben og bo og arbejde i et fremmed land

Lyder det som noget for dig? Så bør du kontakte vores afdelingsleder og praktikkoordinator Sigurd Skovborg. Han kan svare på stort set alle spørgsmål om OPU, fortælle dig om de faglige og personlige krav, du skal leve op til, og så kan han ikke mindst hjælpe dig med det praktiske omkring tilmelding til OPU-ordningen. Du kan fange Sigurd på telefon 99 19 19 19 eller via mail: ss@eucnordvest.dk

Du kan selvfølgelig også bare hoppe forbi www.piu.dk og finde svar på dine spørgsmål.

EUC Nordvest 3 02218
Ida Bylow02 Lille Foto

Fagene på HHX er spændende, anderledes og meget relevante, og de giver ikke kun mening på samfunds- eller virksomhedsniveau. Vi har fx også lært en masse om privatøkonomi og budgetter, som man kan få glæde af, når man flytter hjemmefra. Jeg kan godt lide, at undervisningen er så varieret, som den er. Nogle gange kan der gå flere uger uden almindelig klasseundervisning, når vi arbejder med forskellige projekter i erhvervscase og SO-forløb, og det er en dejlig afveksling.

Ida, 3.g, Thisted Handelsgymnasium