Studietur og ekskursioner

Vi rykker ind i mellem undervisningen ud i virkeligheden.

Undervisningen på Teknisk Gymnasium Thisted er også praktisk i den forstand, at vi ind i mellem tager på ekskursioner for f.eks. at se på, hvordan en teknisk eller kommunikativ løsning bliver brugt i virkeligheden.

Introtur

Det er vigtigt for os, at du får en god start på din nye hverdag på Teknisk Gymnasium Thisted. Derfor kommer alle nye 1.g'ere på en "ryste-sammen-tur", hvor du, som ny elev, får lært dine nye kammerater og undervisere at kende.

Turen varer ca. 2 -3 dage og går typisk til destinationer i Danmark, hvor vi har mulighed for at arbejde med teknologi og naturvidenskab på en sjov måde.

Studietur

Den obligatoriske studietur ligger i 2.g, hvor vi gerne tager til udlandet, så du også praktisk får brugt dine engelskkundskaber.

Vores studieture indeholder altid teknologi, naturvidenskab og kultur. Dvs. vi besøger museer, virksomheder, byer og offentlige institutioner, som har relevant og spændende indhold, der passer til vores HTX-interesser.

De seneste år har studieturen bl.a. gået til Athen, Island, Amsterdam og Barcelona.

Ekskursion i teknikfagene

Forårssemestret i 3.g er en rigtig travl periode, hvor alle elever forbereder sig på de afsluttende eksamener. Som en del af forberedelsen til projekteksamen i teknikfagene, tager vi på en 3-dages ekskursionstur. I løbet af ekskursionen besøger vi en række institutioner og virksomheder, som har et relevant og fagligt indhold.

Design & produktionsholdet har f.eks. tidligere har besøgt Dansk Energi, DTU, Risø DTU m.fl. mens Byggeri og energiholdet har studeret arkitektur og design ved bl.a. at besøge det gamle København, Dansk Design Center, Ørestadens Gymnasium m.fl.