Byggeriafdelingen på EUC Nordvest flytter undervisningen ud til eleverne

13. nov. 2020

Klaus Valentin Lukassen, indehaver af Køkkenmanden ApS i Fjerritslev, tøvede ikke en kende, da EUC Nordvest ledte efter egnede værkstedslokaler til de lokale grundforløbselever på byggeuddannelserne. Således har han – kvit og frit - udlånt værkstedslokale til byggerieleverne frem til december, hvor kommunegrænserne efter planen genåbnes.

Med COVID19-nedlukningen af kommunegrænserne i syv nordjyske kommuner, er ungdomsuddannelserne endnu engang udfordret i forhold til at opretholde undervisningen for eleverne. Særligt på erhvervsuddannelserne er det et benspænd, da det alt andet lige er sværere at gennemføre praksisundervisning end boglig undervisning via virtuelle platforme. Således måtte EUC Nordvests Byggeriafdeling endnu engang tænke kreativt og finde en god løsning.

- Under forårets nedlukning kørte vi materialepakker rundt til vores elever, så de havde mulighed for at arbejde i praksis med fagene under nedlukningen. Og selvom det var en populær løsning i en tid, hvor skolerne var lukket land, så kunne det jo ikke kompensere hverken for den direkte kontakt med underviserne eller det sociale samvær med kammeraterne. Derfor valgte vi denne gang at undersøge mulighederne for at flytte undervisningen ud til de ramte kommuner i vores primære dækningsområde. Således har vi etableret undervisningsværksteder både i Fjerritslev og på Mors, indtil eleverne igen kan møde ind på skolen i Thisted, fortæller uddannelseschef Jan Christensen fra Byggeri på EUC Nordvest.

En måde at give igen på

Det var XL BYG Tømmergaarden i Fjerritslev, der formidlede kontakten til Klaus Valentin Lukassen, og han skulle ikke bruge den store betænkningstid, før han var klar til at åbne dørene for EUC Nordvest-eleverne.

- På et eller andet tidspunkt, så kan jeg jo få behov for de her unge mennesker, så hvis jeg kan hjælpe, gør jeg gerne det. Man skal jo sørge for at give noget igen, og min lille niche af tømrerfaget kan ikke rigtig bære at have en lærling, så derfor er det her mit lille indspark til at få nogen i gang og sikre, at de kan komme videre med deres uddannelse, lyder det fra Klaus Valentin Lukassen.

Og det er en hjælpende hånd, som de unge mennesker har taget godt imod. De fem tømrerelever samt en enkelt murerelev hygger sig i de nye omgivelser og nyder, at de fortsat kan blive undervist med deres faglærer lige ved hånden og i hinandens selskab.

- Jeg synes, det er en god ide, og det er et fint lokale. Det er dejligt, at vi ikke bare skal sidde hjemme og læse, men at vi kan komme i værkstedet og arbejde, selvom der er Corona. Det er også rart i forhold til kammeraterne – det er bedre end hvis man bare skulle sidde derhjemme alene, lyder det fra tømrerelev Yannick Kamara.

Således er både EUC Nordvest og skolens elever taknemmelige for den flotte håndsrækning fra Køkkenmanden ApS i Fjerritslev.

 

Lotte Heshe, 13. nov. 2020