EUC Nordvest-investering udvider paletten i kursuscentret.nu

27. okt. 2020

EUC Nordvest har investeret i en ny topmoderne mobil kran, tre trækkere samt to citytrailere. Dermed kan kursuscentret.nu udvide paletten af kurser inden for transportsektoren – blandt andet med krancertifikatuddannelsen til mobile kraner over 30 tm. 

Transportafdelingen på EUC Nordvest har netop fået en Mercedes Benz-trækker, monteret med den nye storkran, leveret, mens de resterende to trækkere – en Scania samt endnu en Mercedes Benz - og de to citytrailere vil blive leveret hen mod slutningen af året. Med nye køretøjer følger nye muligheder.

Vi har gennem mange år udbudt kurser i betjening af mobile kraner med en løfteevne på 8-30 tonsmeter, men med den nye storkran kan vi nu også udbyde kurser i mobile kraner med en løfteevne på over 30 tonsmeter. Vi ved fra andre skoler, at der er stor efterspørgsel på det store krancertifikatkursus, og det forventer vi også vil være tendensen her. Vi har valgt at investere i en topmoderne kran, der har al den nyeste teknologi, så vi ikke bare kan tilbyde kursisterne de basale funktioner men også kan præsentere dem for den teknologi, de kommer til at møde i fremtiden ude i branchen. Det er kort og godt det sidste nye skud inden for de store mobile kraner – og vel at mærke en danskbygget af slagsen, fortæller uddannelseschef Mona Søe fra kursuscentret.nu på EUC Nordvest.

Med den nye investering, vil kursuscentret fremadrettet også kunne afvikle anhængerkurser med trækker og trailer. Hidtil har anhængerkurserne været udbudt med sættevogn, men nye regler på området muliggør, at kurserne nu kan afvikles med trækker og trailer. En klar fordel for kursisterne – dels fordi sidstnævnte er langt nemmere at navigere med, og dels fordi at noget nær 90% af de vogntog, der kører på vejene i dag er af den model.

Et godt udstillingsvindue

En af Danmarks største lastvognsforhandlere, Ejner Hessel, er leverandør af hovedparten af det nye udstyr.

Vi er utrolig glade for at få lov til at levere til EUC Nordvest. Det er for os en god mulighed for at kunne præsentere vores køretøjer for en masse kursister og for skolens elever. De lastbiler, vi leverer til EUC Nordvest, er fra Mercedes Benz og er udstyret med det sidste nye udstyr, så her får vi virkelig mulighed for at vise, hvad vi kan tilbyde, lyder det fra salgskonsulent Lars Høstrup fra Ejner Hessel.

Uddannelseschef Mona Søe forventer, at kursuscentret vil være klar til at udbyde de nye kurser i starten af det nye år. Således vil kursuscentret.nu i 2021 være tæt på at kunne tilbyde alle kurser inden for transportområdet - til glæde for lokale virksomheder og kursister.

Af Lotte Heshe, 27. okt. 2020