guldmedalje til culinary-elev

23. september 2022

Tanja Enoksen Nielsen2

Da ernæringsassistent Tanja Enoksen Nielsen blev færdigudlært fra Culinary på Nordic Food College, var det med et særdeles flot resultat. Tanja præsterede nemlig - i bogstavelig forstand - til en guldmedalje. Medaljen fik hun overrakt i dag i København, hvor Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen (FUE) holdt medaljeoverrækkelse i Axelborgsalen.

Guldmedaljer fra FUE hænger på ingen måde på træerne. For at gøre sig fortjent til en guldmedalje, skal ernæringsassistenteleven først og fremmest opnå karakteren 12 i såvel den skriftlige opgave som den mundtlige eksamination. Og herudover skal eleven, inden for en række foruddefinerede præstationskriterier, have ydet en exceptionel indsats ud over det forventelige. Dét gjorde Tanja Enoksen Nielsen, da hun i juni var til svendeprøve på ernæringsassistentuddannelsen på Nordic Food College, og det var således en stolt medaljemodtager, der i dag endelig kunne modtage det synlige bevis på, at hun er en ualmindelig dygtig ernæringsassistent.

- Det har været et rigtig flot arrangement, og de har virkelig gjort meget ud af det. Jeg er meget stolt af min guldmedalje, men jeg må også sige, at selvom jeg selv har gjort en indsats for at tage imod al den læring, der har været til rådighed, så har skolen og min læreplads virkelig en stor andel i det her. Det betyder meget, at man har nogle dygtige undervisere og en god læreplads – ellers tror jeg faktisk ikke, det havde været muligt. Nordic Food College har været en fantastisk læreplads, og jeg er virkelig blevet grebet af Tinas passion for sund mad, økologi og bæredygtighed – hun har været rigtig god til at lære fra sig, og det har gjort en kæmpe forskel, lyder det fra Tanja Enoksen Nielsen, som allerede er afsat til en heldig arbejdsgiver og har fået job i BILA’s kantine.

Stolte mentorer
Med sig til medaljeoverrækkelsen havde Tanja sin mand, Henrik Bak Nielsen samt hendes primære underviser fra Culinary på Nordic Food College, Katrine Søndergård, og skolens køkkenleder, Tina Nørskov Jensen. Sidstnævnte var med som repræsentant for Tanjas lærested – som netop var Nordic Food College. Det var således to stolte mentorer, der fik lov at overvære medaljeoverrækkelsen.

- Det er en utrolig flot præstation, Tanja har leveret. Ikke blot til sin svendeprøve, hvor hun virkelig præsterede til UG og mere til, men generelt gennem hele sin uddannelse hos os. Tanja har hele vejen igennem været ekstrem mødestabil, flittig, pligtopfyldende og ambitiøs. Hun er grundig i alt, hvad hun beskæftiger sig med, og samtidig er hun nysgerrig på sit fag. Det gør også, at hun i dén grad har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig inden for mad og fødevarer - og hun er ikke bange for at eksperimentere og tilføre nye aspekter til sine retter. Og selvom det ikke vedrører den faglige del, så hører det alligevel med til historien, at Tanja også blev kåret som den bedste klassekammerat på sit hold. Det er således på alle måder fuld fortjent, at Tanja i dag står med guldmedaljen om halsen, lyder skudsmålet fra faglærer Katrine Søndergård.

Tanja Enoksen Nielsen