julehjælp til ukrainske flygtninge på euc nordvest

08. december 2022

Kontorelev

Uddannelsesforbundets lokalforening på EUC Nordvest kunne i denne uge bidrage til julestemningen hos de otte ukrainske flygtninge, der bor på skolehjemmet i Thisted. Lokalforeningen uddelte nemlig gavekort til den lokale handelsstandsforening til en samlet værdi af 6.000 kr. En håndsrækning, der vakte glæde hos skolehjemmets ukrainske beboere.

Uddannelsesforbundets Lokalforening på EUC Nordvest allokerer hvert år midler til at forsøde tilværelsen for udvalgte modtagere. Det kan være i form af økonomisk støtte til værdigt trængende, legater til elever eller en påskønnelse til nogen, der har gjort en ekstraordinær indsats.

- Gennem flere år har vi brugt hovedparten af disse midler på Planfadder-ordningen, men flere af de børn, vi har sponsoreret som Planfadder, er efterhånden blevet voksne, og det har frigjort nogle midler, som vi har besluttet i stedet skal allokeres til et lokalt formål. Vi har længe støttet globalt – og gør det fortsat – men vi vil også gerne støtte lokalt, og her er valget faldet på at yde julehjælp til de ukrainske flygtninge på skolehjemmet. Det gør vi i form af gavekort fra handelsstandsforeningen, og dermed støtter vi jo også indirekte de lokale butikker, så mere lokalt bliver det ikke, fortæller Jonas Gad, som ud over at være faglærer på EUC Nordvest også er næstformand for Uddannelsesforbundets lokale forening.

Nataliia, der er flygtet fra Donetsk-regionen, var ligesom de øvrige ukrainske beboere rørt over lokalforeningens initiativ. Ud over at rette en tak til lokalforeningen, ønskede hun også at benytte lejligheden til at rette en tak til skolehjemmet og i særdeleshed Michael Thomsen, der i sin egenskab af leder for skolehjem, er den, der har den daglige kontakt med de ukrainske beboere.

- Da vi flygtede til Danmark på grund af krigen i Ukraine, blev vi modtaget af vidunderlige mennesker her på skolehjemmet i Thisted. Vi ukrainere er i konstant angst og bekymring for fremtiden for vores land og vores pårørende. Derfor har vi ikke altid tid til at udtrykke vores taknemlighed for jeres støtte og omsorg. Men i dag vil vi sige tusind tak til Michael Thomsen. Vi er meget taknemmelig for jeres gode, åbne hjerte. Tak for den hjælp og omsorg, I har givet os, da krigen bankede på vores dør, lød det fra Nataliia.

Kontorelev honoreret for ekstraordinær indsats

Ud over gavekortene til de ukrainske flygtninge, havde lokalforeningen medbragt et ekstra gavekort. Det blev uddelt til Nataliia Gudymenko, der er ansat som kontorelev på EUC Nordvest.

- Nataliia har med sin ukrainske baggrund været en uvurderlig hjælp i forhold til at sikre, at vores ukrainske gæster er faldet godt til og kan få hverdagen til at fungere. Nataliia fungerer som tolk, og har derudover leveret en utrættelig indsats i forhold til at få alting til at glide så problemløst som muligt. Hun har kort og godt leveret en helt ekstraordinær indsats, og det vil vi gerne påskønne, lyder det fra Jonas Gad.

Overrækkelsen af gavekortene blev kombineret med hyggeligt samvær med æbleskiver og gløgg.